Arhitectura si proiectare: design-uri premiate de case

Arhitectura si proiectare: design-uri premiate de case


Arhitectura si proiectare: design-uri premiate de case

 De aproape 35 de ani, Steven Holl a fost unul dintre arhitectii cei mai reprezentativi si inovatori ai Americii, proiectand structurile a zeci de constructii de peste tot in lume. Recent a prezentat "Turnul zgaraie-nori orizontal" din Shenzen, China. "Cel mai bun Arhitect al Americii", asa cum a fost numit de revista Time in 2001 si castigator a numeroase concursuri si premii, inclusiv la nivel mondial, in 2010 premiul Jencks, Holl creeaza habitate, structuri durabile, care sunt personalizate cu imprejurimile lor.

 

 

Turn zgaraie-nori orizontal - constructii hibride in Beijing
 
Unele dintre cele mai apreciate cladiri ale lui Holl includ Sala Simmons de la MIT, extensia Muzeului Nelson-Atkins din Kansas City, turnurile hibride legate intre ele din Beijing si incredibilul zgaraie-nori orizontal, un complex cu utilizare mixta, care este la fel de inalt pe cat este Empire Building.

Acest proiect - cunoscut, de asemenea, sub numele de Centrul Vanke - pluteste deasupra unui peisaj tropical in Shenzen, dispunand de cuburi de sticla scufundate in apa, plasate pe partea inferioara a structurii plutitoare, oferind vederi la 360 de grade asupra florei si apei.
 
Turn zgaraie-nori orizontal

"Hibridul unit" a lui Holl, un complex de opt turnuri legate impreuna, isi propune sa fie un "oras deschis intr-un alt oras". Acest proiect a fost numit cel mai bun proiect de cladiri inalte din 2009 la categoria Asia si Australia, de catre Consiliul ce reprezinta proiecte de cladiri inalte si habitat urban. Pasajele multiple invita publicul larg in interior sa se bucure de spatii comerciale, restaurante si alte oferte, precum si sa exploreze gradinile de pe acoperis a cladirilor.
 
Constructii hibride in Beijing

Sala Simmons de la MIT

Intr-un interviu recent cu Holl, i s-a cerut acestuia sa descrie stilul lui de semnatura. Raspunsul? Nu este vorba despre Holl - este vorba despre context. "Eu cred ca arhitectura trebuie sa fie complet ancorata in programul si sit-ul sau. Semnificatia sa trebuie sa fie atat de adanc inradacinata in conditiile inceputurilor sale, care este decalata de moda. Ancorarea descrie relatia unei cladiri cu sit sau, cu originile sale metafizice si culturale.
 
 Arhitectura case