Scaune din aluminiu, puternice ca si cele din otel

Scaune din aluminiu, puternice ca si cele din otel


Scaune din aluminiu, puternice ca si cele din otel
 
Mobilier plat vine, de obicei, cu una dintre cele doua probleme (daca nu chiar ambele): fie acesta necesita un montaj complex, fie este un mobilier greu pentru a putea fi deplasat. Acest scaun din aluminiu este un obiect dintr-o singura piesa, care este usor de deplasat, dar in acelasi timp robust, datorita canelurilor de inspiratie industriala, care liniaza picioarele, sezutul si spatarul scaunului.
 
 
Numit "Scaunul presat", aceasta piesa de mobilier eleganta, cu aspect industrial, creata de designer-ul Henry Thaler, incepe cu o foaie de aluminiu taiata subtire (numai cativa milimetri grosime). Metalul este deformat pentru a oferi rigiditate atunci cand picioarele si spatarul sunt pliate in pozitie. Mai mult ca un otel sau ca o cutie de carton ondulat, forma este la fel de importanta ca si rezistenta materialelor inerente in realizarea de finisaje maxime cu mijloace minime.

Scaune din aluminiu

Desi este greu de spus daca acest scaun se poate plia, la sfarsitul zilei, aceste scaune se pot stivui - imagineaza-ti cat de multe ai putea ambala intr-o cutie subtire si relativ usoara (sau numarul care ar putea fi introdus intr-un container de transport).

Scaune din aluminiu pliabile

Deoarece reprezinta un design din materiale solide si reciclarea lor este mult mai usoara - nu este nevoie sa se dezmembreze mobilierul in parti componente, deoarece aceste scaune sunt construite de sus in jos, dintr-un singur material.
 
Piese de mobilier din aluminiu