Sisteme de securitate: Cum se instaleaza senzorii de usa

Sisteme de securitate: Cum se instaleaza senzorii de usa

 


Sisteme de securitate: Cum se instaleaza senzorii de usa
 
 
Exista sanse ca un hot sa intre in casa pe usa din spate. Daca instalati senzori de usa pentru un sistem de securitate, nu vei impiedica hotul sa intre pe usa, dar il vei pune pe fuga pe hot. Cele mai multe kituri de senzori de usa au o unitate principala care transmite informatii la sistemul de securitate cuplat cu un set de switch-uri magnetice.
 
Dificultate: moderat provocatoare

 
 
 
Instructiuni:

Materiale necesare:
  • Senzori usa
  • Scule
   1. Selecteaza usa pe care vei instala senzorii. Curata suprafata interioara a usii, astfel incat sa nu mai aiba praf sau orice alta murdarie. De asemenea, curata zona de perete unde ai de gand sa atasezi unitatea de baza a setului de senzori de usa.

Sisteme de securitate

   2. Aliniaza o surubelnita, burghiu electric si creion de dulgher, precum si o nivela. Vei avea nevoie, de asemenea, de un detector de cuie si suruburi din cadrul usii si/sau suruburi tip ancora pentru gips carton.

   3. Utilizeaza un detector de cuie si suruburi din cadrul usii pentru a localiza o cuie sau suruburi cat mai aproape de partea de sus a tocului usii. Daca nu poti gasi un astfel de detector, va trebui sa utilizezi un surub tip ancora pentru gips carton, pentru a face un atasament securizat in perete.

   4. Tine unitatea principala a senzorului de usa sus pe perete. Niveleaz-o si apoi marcheaza pe perete unde se afla partea de sus a unitatii, cu un creion. De asemenea, marcheaza locatia orificiilor pentru suruburile unitatii pe perete.

   5. Gaureste peretele cu masina de gaurit pentru instalarea suruburilor. Daca nu gauresti cadrul usii, fa gauri pentru suruburi tip ancora pentru gips carton, apoi introdu suruburile in perete. Insurubeaza unitatea in perete.

Automatizari usi - senzori usi

   6. Alege o locatie de pe usa si pe tocul usii pentru a instala switch-urile magnetice. Switch-urile trebuie sa fie plasate astfel incat sa intre in contact unele cu altele atunci cand usa este inchisa si sa intrerupa contactul atunci cand usa este deschisa.

   7. Marcheaza locatia switch-urilor magnetice si fa gaurile pilot. Ataseaza switch-urile magnetice. Acum, seteaza sistemul de securitate al casei pentru a recunoaste semnalele de la senzorul de usa nou instalat.

Sfaturi & Avertismente
  • Cei mai multi senzori de usa sunt alimentati de la baterie, dar cativa vor avea nevoie sa fie legati de reteaua electrica principala a casei. Asigura-te ca declansezi intrerupatoarele pentru circuitul la care il vei leaga, chiar inainte de a incepe instalarea.
  • Unele sisteme de securitate tip alarma permit setarea unei intarzieri intre switch-urile magnetice ce sunt declansate si oprirea alarmei. Consulta ghidul sistemului pentru informatii despre acest lucru si alte optiuni.
  • Calibreaza sistemul de securitate al casei pentru a evita alarmele false. Stabilirea incorecta a senzorilor de usa sau a altor componente ale sistemului, va reduce nivelul de securitate obtinut din sistem.