Arta design-ului: mobilier artistic

Arta design-ului: mobilier artistic

    Cei mai multi designeri de mobilier pun in prim plan functia peste forma, dar de ce sa nu le aiba pe amandoua? Elementele precum mesele, bibliotecile si scaunele devin ciudate si surprinzatoare, in aceste exemple incredibile de mobilier artistic, inclusiv banci cu tentacule, mese cu picioare galopante, dulapuri care par a exploda si scaune functionale ce sunt adevarate opere de arta.  
 

Mese inspirate din galopul cailor


Mese inspirate din galopul cailor

    Cu picioare serpuite ce seamana cu tentaculele caracatitei, aceasta serie de mese realizata de Chul O Kwak este, de fapt, inspirata de imagini cu cai ce alearga. Sculptate din lemn, aceste modele ofera acelasi tip de suprafata plata pe care ati vedea-o la o masa conventional, dar cu picioare ce par cinetice si pline de viata.

Scaun gravitational


Scaun gravitational

    Acest scaun creat de Varier Furniture are un design neconventional, dar cu siguranta, arata confortabil. Realizatorii scaunului sustin ca sederea peacest scaun este "probabil cel mai apropiat lucru prin care vei ajunge la gravitate zero", inclinandu-se pana la punctul in care te simti usor. De asemenea, poate fi asezat in pozitie verticala pentru lucrul la birou.

Rafturile sub forma de labirint

 
 Biblioteca sub forma de labirint
 
    Aceste rafturi creata de Woodloops ofera o modalitate distractiva, ecologica, de a depozita cartile si elementele decorative. Designer-ul spune ca acest tip de mobilier "grupand viziunile noastre originale in comportamente comune, introducem circumstantele cunoscute in concepte noi si curioase".

Masa din metal reciclat


Masa din metal reciclat

    Probabil ca nu vei gasi aceasta masa intr-un muzeu, dar este surprinzator de artistica. Aceasta masa inspirata de la extraterestrii este sprijinita de o sculptura realizata aproape in intregime din materiale reciclate, cum ar fi linguri, chei si piese auto. Creatorii acestei piese unice realizeaza mese si scaune inspirate din Star Wars si poti avea una dintre acestea doar pentru $ 150 si 4500 dolari.