Care este stilul potrivit pentru mobilarea casei tale?

Care este stilul potrivit pentru mobilarea casei tale?


    Alegerea de a mobila casa ta poate fi o activitate dificila. Atunci cand alegi pentru doua persoane, poate fi un proces foarte complicat si consumator de timp sau poate fi distractiv si bogat in evenimente. Oricum, pentru decorarea casei este nevoie de angajament si de multe compromisuri.

    Care este stilul potrivit pentru mobilarea casei tale?
 
Nu exista bine sau rau pentru a stiliza locuinta ta. Totul depinde de individ si cum ar vrea sa se simta cand vine acasa. Casa ta este o declaratie a personalitatii tale si a stilului tau de viata. Aceasta este o modalitate de a exprima cine esti. Va trebui sa iti pui cateva intrebari: iti place simplitatea sau iti plac piese mari si multe ornamente? Vrei sa pastrezi un singur stil sau sa combini mai multe?

    Atunci cand vine vorba de mobilier, exista doua stiluri de baza. Exista mobilierul traditional si cel contemporan. Cu totii avem tendinta sa ne indreptam catre un singur stil, intr-un fel sau altul, chiar daca ne plac piese de mobilier din ambele stiluri. Stilul traditional implica, de obicei, piese de mobilier foarte mari, bogat ornamentate, sculptate, in timp ce stilul modern tinde sa fie caracterizat de piese simpliste, geometrice si tind sa aiba linii curate si integritate minimalista.

Mobila clasica

    Daca doresti sa combini stilurile, nu este o mutare gresita. Tendinta din ziua de azi pare a fi un amestec, deoarece aceasta poate crea un sentiment mai realist de "acasa". Decorarea casei tale ar trebui sa implice atat confortul, cat si auto-exprimarea. Nu poti da gres cu propriul stil, o reflectie a ta.

    Multi oameni aleg sa aiba teme diferite pentru fiecare camera. Sa spunem, de exemplu, in conservator poate fi o atmosfera calda, intima, intunecata, in timp ce in camera de zi, ar putea avea un aspect simplu, elegant si modern. Ceea ce ar putea merge cel mai bine este faptul sa decizi, inainte de toate, carui scop foloseste fiecare camera. Daca ai nevoie de ajutor in ceea ce priveste decorarea sau exprimarea personalitatii tale, poti cere sfatul unui designer de interior.

    O alta idee de unde te poti inspira, este aceea sa acorzi atentie la detalii atunci cand vizitezi locuinta prietenilor, din filme, reviste, pentru a cerceta tendintele actuale astfel incat sa obtii cele mai bune idei. Poti chiar sa incerci sa vizitezi magazine de mobila, deoarece multe magazine au un decor deja realizat, plin de culoare si cu bun gust, pentru a vedea si pentru a-l incerca.

Mobila contemporana

    Cateva lucruri considerate esentiale inainte de a decora casa sunt copii si animalele de companie. Vrei sa iti decorezi casa astfel incat sa previi  deteriorarea mobilierului. Chiar daca nu ai animale de companie sau copii, momentan, poate pe viitor vei avea, asa ca mobilierul va dura mai mult timp.

    Mobilarea casei tale poate fi  mai degraba, o experienta distractiva, decat o sarcina descurajatoare si ingrozitoare. Lasa-ti imaginatia libera, dar nu uita sa exprimi cine esti si sa traiesti confortabil si multumit.