Cladiri cu gradini verticale

Cladiri cu gradini verticale


    Gradinile verticale aduc abundenta si viata chiar si celor mai reci suprafete, atat in interior, cat si in exterior. Aceste "ziduri vii" sunt o mare parte a viitorului tehnologiei si design-ului verde - cresc umiditatea interioara, purifica aerul si ofera atingerea naturii, intalnite in spatii unghiulare urbane ca aeroporturi, muzee si centre comerciale. De la zgarie-nori la parcuri verticale, va prezentam cladiri pe zidurile carora se afla gradini verticale.


Cladiri cu gradini verticale
 

Musée du Quai Branly

     Poate ca nimeni nu este la fel de cunoscut pentru creatiile de gradini verticale decat Patrick Blanc, responsabil pentru viata zidurilor muzeului Musée du Quai Branly din Paris. Peretii sunt in intregime acoperiti de plante, de la trotuar la acoperis. Blanc a conceput un sistem patentat care consta din schele de metal si poliamida capsate la placi de PVC expandat, groase de 10 mm. Poliamida stocheaza apa ce curge in jos de la un sistem de irigare montat in partea de sus a peretelui. Peretele verde al Musée du Quai Branly este format din 15.000 de plante si 150 de specii diferite.

 Peretii sunt in intregime acoperiti de plante, de la trotuar la acoperis.

Parti de perete


    Aceasta instalatie in aer liber, creata de zece firme tinere de arhitectura si proiectare pentru o cladire nou convertit din Boston, transforma un zid de caramida gol intr-un mediu luxuriant si verde. Panourile de iarba de soaldina au fost cusute pe un substrat de plase si fixate de cabluri pentru un efect modern si artistic. Prototipul este menit sa ilustreze modul in care suprafetele din caramida in Boston ar putea deveni oportunitati pentru o viata mai sanatoasa si curata.

 Panourile de iarba de soaldina au fost cusute pe un substrat de plase si fixate de cabluri pentru un efect modern si artistic.

Restaurantul cu o incapere din muschi

 

Restaurantul cu o incapere din muschi


    Atmosfera din camera cu muschi al restaurantului din San Francisco este, cu siguranta, deosebita fata de oricare alta. Oaspetii coboara intr-o camera subterana, adapostita in cadrul Academiei de Stiinte, care are o caracteristica unica: un perete acoperit cu muschi. Conceput de catre Olle Lundberg, restaurantul este alcatuit dintr-un perete de 12 metri, ce atrage o umiditate mare de la rezervorul de apa.

 Restaurantul este alcatuit dintr-un perete de 12 metri, ce atrage o umiditate mare de la rezervorul de apa.