Completarea rosturile de expansiune a podelelor din beton

Rosturile de expansiune sunt plasate in pardoseli pentru a permite contractarea pe masura ce betonul se fisureaza. Rosturile sunt adesea amplasate in podea sau ocazional, taiate dupa modelul pardoselei. In timpul fazei de remediere a podelei aceste rosturi adesea dezvolta fisuri care ajung pana in partea de jos, in stratul de baza, de nisip sau pietris. Daca incercati sa completati aceste fisuri cu un lichid, acestea adesea vor prezenta scurgeri in afara stratului de baza, lasand rostul deschis din nou inainte ca produsul sa fie configurat.

Completarea rosturile de expansiune a podelelor din beton

 

    In unele cazuri este mai bine sa lasati rosturile de expansiune. Modificarile temperaturii forteaza betonul sa se extinda si sa se contracte. Rosturile taiate in trotuare sunt proiectate pentru a permite extinderea si contractia fara fisuri. Pentru cele mai multe aplicatii de interior, expansiunea si contractia nu sunt foarte severe. Zonele acoperite permit schimbarile de temperatura mai lente si cele mai multe spatii interioare sunt controlate din punct de vedere climateric la un anumit grad. De obicei, producatorii de produse alimentare si alte operatiuni care au in vedere sanatatea, umplu rosturile de expansiune pentru a evita problemele asociate cu curatenia in ceea ce priveste mucegaiul si insectele, pe care rosturile le poate promova.

Rosturile de expansiune pentru pardoseli


    Durall a dezvoltat un var pentru rosturile de expansiune, care poate umple repede aceste rosturi pana la nivelul in care nu va aparea pericolul scurgerii din partea inferioara. In plus, varul este extrem de greu, se usuca rapid si are proprietati excelente de adeziune atunci cand este aplicat pe rosturile curatate ale pardoselei.

Adeziv pentru rosturile podelei


    In primul rand, curati podea cu o substanta alcalina puternica pentru a ridica nivelul pH-ului in jur de 12, folosind o perie aspra cu un scruber rotativ. Urmariti substanta alcalina cu o substanta acida astfel incat pH-ul sa coboare la 4 si clatiti cu scruber-ul o data sau de doua ori cu apa curata, fiind sigur ca veti curata si rosturile pe unde treci. De cele mai multe ori, utilizand presiunea de la un furtun de apa in timpul fiecarei etape, acest lucru va face ca murdaria din rosturi sa iasa afara. Apoi, se amesteca cu manusi varul, apoi luati o parte din aceasta mixtura si aplicati-o rosturilor la un unghi de 45 de grade. Folositi un cutit pentru chit pentru a indeparta excesul de material si a netezi chitul in functie de podea.  Se lasa cel putin doua ore, pentru a se usca. Dupa ce acesta se intaraste este indicat sa curatati rosturile din nou cu apa curata si peria aspra pentru a elimina orice reziduri ramase. In acest stadiu, inca veti putea vedea rosturile, dar acestea vor fi netede si nivelate. Cu un strat de epoxi sau uretan noua acoperire a suprafatei va arata grozav.

Sistemul de functionare a rosturilor pentru podelele din beton


    Kiturile complete includ si instructiunile de aplicare si 24/7 linii de ajutor din partea expertilor astfel incat, atat profesionistii, cat si amatorii, pot instala cu succes o podea de calitate.