Materiale de constructie - Ipsosul revine in decoratiunile actuale

Ce este ipsosul? Asta e simplu: tencuiala amestecata cu apa intr-o matrita, in care a fost stropit cu orice agent de eliberare (cum ar fi spray pentru gatit sau matrite de eliberare) si se intaresc. Dupa ce piesa s-a intarit, intorci pur si simplu matrita, scoti afara bucata de ipsos, iar aceasta va lua forma si design-ul matritei in totalitate. Aplicarea pe pereti si tavane este simpla.

   Materiale de constructie - Ipsosul revine in decoratiunile actuale
 
    Compusul standard este disponibil in orice casa si magazin din intreaga lume. Raspandeste pur si simplu un strat subtire de compus (aproximativ ¼" grosime) pe partea din spate a bucatii de ipsos turnate, presati-l de tavan sau de perete pentru 30 de secunde pana la 1 minut (in functie de cat de mare este bucata) si acesta va devini permanent. Aceasta este exact modul prin care este aplicat victorienii aplicau design-ul lor minunat pe plafon si perete, cu exceptia faptului ca ei foloseau ipsos pentru bucata respectiva ca si adeziv.
 
Decorari interioare cu ipsos

    Piesele mai grele sunt aplicate in acelasi mod, dar cu mici gauri facute in perete in care intrau cuie pentru a sustine piesa ferm in timp ce compusul se usuca. Maestrii in design-ul ipsosului, cum ar fi Ken Wilde care a creat efecte dramatice folosind modele din ipsos turnat pentru peretii si plafoanele celor bogati.
    Multe dintre design-urile de plafoane si pereti realizate de Ken i-au costat pe clientii sai mii de dolari; insa nu trebuie sa angajezi un maestru pentru a crea acest salon de frumusete in casa ta si nu trebuie sa te coste foarte mult.
 
Ipsosul din perioada victoriana revine

    Ipsos din Paris este foarte ieftin. Dintr-un singur sac (aproximativ costul unei simple mese de pranz la "McDonalds"), aveti posibilitatea sa realizati mai mult de 50 de piese mici, fiind de ajuns pentru a crea un medalion in jurul candelabrului ipsos.
 
Decorarea peretilor cu ipsos

    Orice matrita poate fi folosita pentru a crea design-uri sau modele. Matrite facute pentru bomboane, lumanari, sapunuri sau matrite mai detaliate arhitectural ce pot fi combinate in diverse moduri, pentru a atinge un numar vast de posibilitati.
 
Decorarea plafoanelor cu ipsos

    David Prussen si Eddie McMillan au descoperit recent arta decorului din ipsos si au inceput sa adauge design-uri rafinate plafoanelor, folosind doar cateva matrite simple. Acestia sunt oameni ca tine, cu absolut nici o competenta sau cunostinte anterioare in arta modelarii ipsosului. Totusi, odata cu prima lor incercare, ei au creat astfel de design-uri ornamentale folosind matrite ce au avut ca efect un aspect uimitor, frumos si profesional asupra proiectelor lor finite.