Marmura - un material cu reputatie istorica

Marmura - un material cu reputatie istorica

    Timp de secole, multi ingineri, arhitecti si constructori s-au folosit de placile si dalele din marmura pentru locuinte si cladiri. In acest timp, marmura a stat la baza decoratiunilor pardoselelor, ca un plus opulent a interiorului. Acest material a fost folosit pentru holuri, coridoare, saloane in castelele din Grecia Antica, Imperiul Roman si Europa medievala. Marmura a fost utilizata pe scara larga in curti si sali de guvern de cladiri, palate si case mari.
 

Marmura este cunoscuta pentru suprafata sa racoroasa

 

Marmura este cunoscuta pentru suprafata sa racoroasa

    Marmura poate fi perceputa ca o alegere hipoalergenica pentru pardoseala, deoarece este ca o suprafata densa pe care antigenii si alte particule care provoca simptome alergenice sunt mai putin capabile sa apara fata de ceea ce putem gasi la un covor. Era o perioada in care marmura era folosita pentru pardoseala in spitale, inainte de a se folosi portelanul.
 
Palatul de marmura Taj Mahal

    Suprafata racoroasa a marmurei este cel mai bine simtita in lunile de vara, adaugand o anumita valoare de confort in alegerea pardoselei. Cu toate astea, marmura reprezinta o modalitate foarte buna de a pune accentul pe interior, precum si pe caracteristicile sale practice, ceea ce reprezinta un plus fata de multele beneficii pe care le are.

Marmura - un produs decorativ

 Marmura - un produs decorativ

    Marmura s-a remarcat ca un material decorativ, din piatra naturala pentru pardoseala care nu poate fi potrivita estetic. Marmura a fost solicitata de catre artisti, artizani si arhitecti din intreaga lume timp de secole si este bine inradacinat in istoria arhitecturii, artei, conturand dezvoltarea civilizatiilor estice si vestice.
    Acest material au fost utilizat pe scara larga pentru a crea lucrari memorabile si monumentale care au durat timp de secole. Ca atare, marmura este  un material cu o reputatie istorica.