Totul despre plantele de apartament

Florile de interior dau un aspect proaspat si primitor camerei asa ca de ce sa nu profitam de acest lucru. Insa, ne intalnim cu multe inconveniente, mai ales daca suntem amatori in acest domeniu. Pentru a avea flori in apartament trebuie sa stim cum sa alegem ghiveciul potrivit, ce ingrasamant trebuie sa contina pamantul, cata apa trebuie pusa si mai ales ce plante putem intretine mai usor in apartament.  

  Totul despre plantele de apartament

 

Instalatia electrica a casei

Instalatia electrica este benefica si necesara, dar in acelasi timp poate fi si periculoasa atunci cand facem improvizatii doar sa nu dam un ban in plus pe electrician. Efectele pot fi drastice uneori asa ca, va sfatuim ca pentru lucruri mai importante decat schimbarea unui bec sa apelati la un profesionist si sa nu faceti improvizatii la prize pentru ca riscati nu numai sa va stricati aparatul electrocasnic, dar poate fi mai grav chiar pana la a va risca propria viata sau a familiei dumneavoastra. DInstalatie electricae cele mai multe ori ignoram acest fapt, de aceea in acest articol incercam sa va expunem informatii despre instalatia electrica pentru a preintampina diferite pericole la care va expuneti.
    Este important sa stim cum functioneaza instalatia electrica din casa noastra, atat din punct de vedere al utilitatii, cat si financiar. Prin urmare, instalatia electrica ne foloseste la iluminarea casei, la folosirea electrocasnicelor, astfel incat sa beneficiem de tot confortul, usurandu-ne astfel viata. Am devenit dependenti de electricitate, astfel daca am fi pusi in postura de a nu beneficia de acest confort, cu greu ne-am putea obisnui. Viata a devenit mult mai simpla odata cu descoperirea electricitatii: citim o carte la lumina becului si nu a lumanarii, ceea ce este benefic pentru ochi datorita intensitatii luminii, spalam la masina de spalat si nu la mana, nu mai maturam, acum aspiram, etc. Toate acestea ne usureaza viata si in acelasi timp putem petrece mai mult timp liber cu familia.  
   

Credite pentru locuinte

Piata imobiliara romaneasca este invadata de tot felul de ansambluri rezidentiale la preturi variate, adresate si pentru romanul de rand care isi poate lua un credit pentru achizitionarea unei astfel de locuinte. Firmele ofera apartamentele fie in faza de constructie sau chiar planificare,"la rosu" sau deja finisate. In prezent, se contureaza in Romania si patura de mijloc, cu un salariu rezonabil, dar chiar si asa nu isi pot permite achizitionarea unei locuinte pe loc, ci tot in rate sub forma unui credit.Astfel, va prezentam trei variante posibile de credit:

  •  imprumut ipotecar - se realizeaza prin garantarea banilor primiti pe  ipotecarea apartamentului cumparat (deja construit si/sau finisat)
  •  credit imobiliar - garantarea se face cu ipoteca pe un alt imobil care sa acopere valoearea creditului  (proprietate personala)
  •  credit pentru nevoi personale - se ipotecheaza fie un apartament proprietate personala, fie al unui membru de familie).

  

Panouri radiante

Incalzirea obisnuita cu apa calda, cu gaz sau cu curent electric, degaja caldura in principal prin convectie-suprafete. Suprafetele fierbinti degaja energie termica prin conducte termice in aerul din incapere – si doar intr-o mica masura prin radiatie termica. Cota parte de radiatie termica este totusi decisiva pentru clima care se simte in incapere. Astfel, din punct de vedere fizic, confortul sobelor de teracota este determinat de o cota mare de radiatie termica – unda de caldura comparabila cu cea a panourilor radiante. Sistemele de incalzire infratherm ce folosesc panouri radiante reprezinta o adevarata revolutie in acest domeniu, acest lucru datorandu-se multiplelor avantaje pe care le prezinta incalzirea cu aceste panouri radiante comparativ cu celelalte sisteme existente la ora actuala.

 

Pagina 12 din 12