Creditele imobiliare - D.A.E.

Creditele imobiliare au cunoscut un trend ascendent in ultimii ani, din cauza preturilor exorbitante la locuinte practicate de catre agentii imobiliari. Din dorinta de a achizitiona un apartament sau o casa, foarte multi oameni au ales varianta unui credit, insa s-au trezit la un moment dat cu alte date decat cele pentru care incheiasera contractul de credit. Prin urmare, oamenii au realizat ca trebuie sa returneze cu mult mai multi bani decat suma care fusese stabilita. Totusi cum au reusit bancile acest lucru? Suntem invadati de tot felul de oferte pentru credite din partea bancilor, care mai de care mai tentante, insa nu toate indeplinesc avantajele specificate de acestea. De exemplu, unele banci ofera credite cu o dobanda foarte mica, insa nu specifica ca acea dobanda este variabila si, mai mult decat atat, la dobanda se adauga si alte comisioane. Prin urmare, bancile din Romania nu aplica o politica transparenta asa cum ar fi cazul si asa cum ne impune Uniunea Europeana si, in acelasi timp, profita de lipsa de informatii a debitorilor.
    Cand luam un credit este bine sa verificam ofertele mai multor banci, sa ne informam cu privire la suma de acordare a creditului, dobanda, comisioanele percepute de banca. Cu toate acestea, cel mai important instrument pe care trebuie sa-l stim atunci cand ne hotaram sa aplicam pentru un credit este dobanda anuala efectiva (D.A.E.).
  

Gradinile - o alternativa la sanatate

Suna amenintator si in acelasi timp imposibil. In atatia ani in care ne-am obisnuit sa mergem la piata si sa cumparam legume proaspete de la tarani, crescute in propriile lor curti, acum ne confruntam cu problema alimentelor modificate genetic, fara gust. O gradina in care sa ai legume de sezon si in acelasi timp si gustoase a devenit visul oricaruia dintre noi. 

  Gradinile - o alternativa la sanatate

    Insa, vestile proaste continua, deoarece aceste  modificari genetice  afecteaza echilibrul ecologic. Insectele non-tinta ne ajuta sa scapam gradina de insectele daunatoare, dar din cauza acestor modificari acestea au de suferit.                                                         
 

Gradina mixta

Ce bine ar fi sa combinam frumosul cu utilul intr-o gradina, adica sa beneficiem de savoarea naturala a legumelor si de coloristiFlori din familia Asterca impresionanta a florilor. In zilele noastre se cauta produsele "bio", adica acele legume si fructe care au gust, pentru ca din ce in ce mai mult se pune punctul pe produsele modificate genetic, care sunt mai mari si arata mai bine, insa nu au nici un gust. Acest lucru se intampla si din cauza cererii mari de alimente cu care se confrunta omenirea, dar si pe conditiile climaterice din ultima vreme, care duc la folosirea exagerata a ingrasamintelor chimice. Puteti avea o gradina multifunctionala daca ve De multe ori s-a pus intrebarea daca aceste produse sunt benefice pentru organismul uman, in timp, avand in vedre utilizarea, pentru cresterea acestora, a chimicalelor. Asa ca de ce sa nu folosim putinul spatiu pe care il avem pentru o gradina in scopul unei vieti sanatoase prin crestrea de legume in mod natural, dar si de flori placut mirositoare care incanta ochiul.

   

Fantana - un accesoriu inedit

Fantanile arteziene sunt concepute pentru a aduce un plus de eleganta atmosferei din gradina dumneavoastra. Sunetul generat de clinchetul apei aduce  relaxarea mult dFantana artezianaorita dupa o zi obositoare de munca. Cu o astfel de fantana, gradina dumneavoastra va fi transformata intr-un colt de paradis ce va va ajuta sa scapati de grijile si de stresul cotidian. Apa are capacitatea unica de a calma si reinvia simturile si a fost utilizata de secole de multe culturi ale lumii, iar adaugarea unui amenjament acvatic unei gradini, o va transforma pe aceasta intr-un loc pasnic, de relaxare si tihna.
    Aceste fantani arteziene nu au nevoie de apa curenta pentru ca au sistem propriu de reciclare a apei, si mai mult decat atat, sunt rezistente la apa, raze uv, calcare, la socuri fizice medii si se comporta excelent la variatiile de temperatura (inghet, dezghet).

Gradini suspendate pe acoperisurile cladirilor

Ce ar fi sa ai acces la o gradina pe acoperisul cladirii in care lucrezi, de exemplu, sa te relaxezi intr-o oaza de verdeata in mijlocul agitatiei citadine, la ora de varf. Gradinile suspendate pe acoperisurile cladirilor devin din ce in ce mai intalnite in marile centre urbane, ele prezentand atat avantaje pentru mediu, cat si avantaje economice.
   Gradini pe cladirile acoperisurilor

Contractul de credit

Si bancile fac greseli, din cand in cand, voit sau nevoit, numai ca noi trebuie sa fim atenti ce semnam, sa fim bine informati cu privire la ceea ce presupune creditarea, sa inspectam piata ofertelor de creditare si sa o alegem pe cea mai convenabila. Banca este, inca, o institutie credibila in ochii populatiei, de aceea de multe ori, oamenii pot intra in capcane ale creditului.
   Contractul de credit

Obligatia asigurarii locuintei

Este bine sa te gandesti dinainte la ce riscuri poate fi expusa locuinta ta si cum poti sa faci fata sau sa previi eventualele pagube care ar putea aparea la un moment dat. Cum ai putea trece peste un incendiu fara nici un ajutor, fara o asigurare ca vei putea sa-ti recuperezi agoniseala de o viata?
    In ultimul timp, atat in Romania, cat si in toata lumea, se observa o schimbare drastica a climei, care duce la fenomene meteorologice extreme. In Romania, clima tinde sa se transforme dintr-una temperat-continentala, intr-una tropicala, fiind amenintati de fenomene necunoscute noua pana acum, cum ar fi pe timpul primaverii, tornade, furtuni violente cu grindina care aduc inundatii si alunecari de teren, iar pe timpul verii arsite si incendii. Multi oameni au suferit din cauza acestor dezastre naturale, pierzand tot ce adunasera intr-o viata de om, dar mai grav este faptul ca nici nu-si vor putea recupera pagubele, fiind sortiti sa o ia de la inceput, neavand asigurata casa sau terenul.
   

Constructii ale oraselor pierdute! - continuare

Orasele pierdute au fost orase reale, populate si prospere. Unele sunt legende (Atlantis) fiind subiectul a numeroase filme si documentare, altele sunt reale, datorita ruinelor descoperite de arheologi. Toate au fost studiate de catre oamenii de stiinta, insa unele dintre ele vor ramane in faza de mit pana cand vom descoperi dovezi care sa le ateste existenta. In cele ce urmeaza va vom prezenta o lista de 10 orase pierdute din intreaga lume.

Constructii ale oraselor pierdute!

 

Constructii ale oraselor pierdute!

Orasele pierdute au fost orase reale, populate si prospere. Unele sunt legende (Atlantis) fiind subiectul a numeroase filme si documentare, altele sunt reale, datorita ruinelor descoperite de arheologi. Toate au fost studiate de catre oamenii de stiinta, insa unele dintre ele vor ramane in faza de mit pana cand vom descoperi dovezi care sa le ateste existenta. In cele ce urmeaza va vom prezenta o lista de 10 orase pierdute din intreaga lume.
 
 Constructii ale oraselor pierdute!
 

Stilul Ikebana

Ikebana, cunoscuta si sub denumirea de "kado" este arta japoneza de a aranja florile. Ikebana este aducerea vietii vegetale lIkebanaa dimensiunile unei incaperi, unei vaze. Elementele florale dintr-un aranjament sunt puse in vaza cu intentia transpunerii lor intr-o noua viata, incercandu-se recrearea universului lor natural.
    Totusi, in arta japoneza de aranjare a florilor se urmaresc anumite reguli si anume forma imperfecta, neregularitatea, infatisarea simpla, dar in acelasi timp delicata si fragila, punandu-se accentul pe aspectul liniar al aranjamentului. Sunt folosite tulpini, ramuri desfrunzite, frunze cu un contur deosebit, insa aranjamentul trebuie sa fie unul simplu, nu prea incarcat. Aranjamentul floral japonez se bazeaza pe asimetrie, fiind considerat mai interesant un copac indoit, rasucit, scorburos decat unul crescut normal. Un lucru deosebit este conceptia ca aranjamentul nu trebuie sa copieze natura, ci sa o corecteze.
 

Cladiri importante in Cluj-Napoca - Atunci si acum!

Este important sa stim trecutul nostru ca sa putem merge inainte. Nu v-ati oprit niciodata in fata unei cladiri vechi sa ramaneti uimiti de arhitectura de atunci si sa va ganditi prin ce vremuri a trecut acea cladire? Ce oameni au locuit in ea? A trecut prin razboaie? Un loc plin de istorie si enigme, cu o arhitectura pe care si astazi o admiram, care a rezistat generatii de-a randul.
    Observam cat de mult am evoluat, atat in ceea ce priveste arhitectura, cat si modul de constructie si materialele folosite, uitandu-ne la pozele vechilor si grandioaselor bulevarde. Haideti sa facem un tur al cladirilor vechi, dar si astazi impunatoare din Cluj-Napoca.

Cluj-vedere de ansamblu in trecut
 

Iluminatul public

Au trecut vremurile cand strazile erau luminate de felinare si se stingeau la o anumita ora. Acum toata noaptea orasul este luminat si nici nu am putea concepe altfel, ne-am simti pierduti fara lumina. Pe langa faptul ca ne confera siguranta si un simt in plus, anume vazul nocturn, iluminatul public aduce si un design mult mai placut orasului prin luminile arhitecturale folosite de cativa ani incoace.

Iluminatul public

Pagina 11 din 12