O locuinta putin mai altfel

Cutiile mici pe un deal nu sunt pentru oricine. In timp ce unii oameni ar putea fi multumiti cu o casa sub forma de prajitura intr-un cartier suburban, altii creeaza case unice cu forme si materiale foarte inspirate. De la arhitectura unui zgaraie-nor de lemn din Rusia, la casa sub forma de ciuperca din Cincinnati iata cateva exemple de case asa cum nu ai mai vazut niciodata.    

O locuinta putin mai altfel
 

Casa intoarsa pe dos – Szymbark, Polonia


    Omul de afaceri polonez si filantropul Daniel Czapiewski a construit Casa intoarsa pe dos ca o declaratie impotriva erei comunismului si impotriva sfarsitului lumii. I-a luat 114 zile sa o construiasca, deoarece muncitorii erau dezorientati in ceea ce priveste unghiurile peretilor. Casa atrage o multime de turisti in micul sat Szymbark, care, deseori, devin ametiti dupa numai cateva momente inauntrul ei.  

Casa intoarsa pe dos – Szymbark, Polonia

Vila Hang Nga – Dalat, Vietnam


    Aratand ca o poveste de copil transformata in cosmar, acesta structura ciudata din Dalat, Vietnam a fost construita de catre fiica lui Ho Chi Minh. Doamna Hang Nga a creat  Vila Hang Nga – acum cunoscuta sub numele de "Casa Nebuna" - pentru a-si arata interesul sau in arta si arhitectura. Realizat din beton, cladirea serveste ca si restaurant si receptie pentru un hotel adiacent, realizat in stilul colonial francez. Se spune ca interiorul este si mai ciudat, cu un decor kitschy, ce include si un vultur urias cu ochi rosii, special realizat pentru turistii americani.
 
Vila Hang Nga – Dalat, Vietnam
 

Casa sub forma de toaleta - Suweon, Coreea de Sud


    Singura casa din lume ce are forma unei toalete a fost construita pentru a marca lansarea Asociatiei Toaletelor din Lume, o campanie ce doreste mai multe toalete sanitare in lume. Sim Jae-Duck, supranumit si “Primarul toaletei”, a avut construiti 418.81 m2 de beton si sticla din intreaga structura, in orasul sau natal Suweon, Coreea de Sud. In centrul casei se afla toaleta pe un perete realizat din sticla ce produce ceata pentru a-i face pe utilizatori sa se simta in siguranta. Sim s-a nascut intr-o toaleta si a transformat curatarea toaletelor intr-o munca, iar acum el locuieste acasa in Coreea.
 
Casa sub forma de toaleta - Suweon, Coreea de Sud