Adaptarea la reutilizarea resurselor este o tactica necesara, mai ales atunci cand oamenii nu au nici timp, nici enerigie sau bani pentru a construi ceva nou, asa ca fac tot ce e mai bun cu ceea ce dispun. In zilele noastre este important sa incerci ceva diferit, sa te remarci, sa fii curajos in fata schimbarilor ce apar. De la avioane si biserici transformate in case, pana la garaje transformate in birouri, posibilitatile sunt nelimitate este nevoie doar de o idee.
Capela moderna transformata in casa
Aceasta capela olandeza transformata in apartament, isi arata in mod evident originile sale religioase. Spatiul este impartit pe doua nivele, iar vitraliul folosit la geamuri, piatra taiata uniform in jurul intrarii si chiar si orga gicantica a capelei (formata din lemn, tuburi) au fost pastrate in timp ce au fost introduse elemente arhitecturale si mobila moderne pentru a crea juxtapuneri vizuale unice. Rezultatul este o casa moderna.
Casa realizata din avion
Ce ar putea fi mai frumos decat un avion transformat in locuinta, si mai mult decat atat, costurile convertirii lui sa fie reduse? Avionul a costat doar 2000 de dolari, mutarea lui inca 4000 de dolari, iar renovarea si transformarea lui intr-un mediu locuibil inca 24.000 de dolari, insa totalul se ridica la valoarea de 30.000 de dolari pentru a avea o locuinta uimitoare si unica. Scarile avionului au fost pastrate si sunt actionate de un sistem de deschidere pentru garaje, iar una dintrele The orig toalete inca functioneaza asa ca si aceasta a fost pastrata. Carlinga a fost suspendata deasupra unui lac, ceea ce da o priveliste minunata.
Coversia unui castel in muzeu
Muzeul Hedmark din Norvegia este amplasat pe un asezamant format din structuri istorice uimitoare - piese din fiecare structura ce au ramas intacte de-a lungul timpului, rezistand pana in zilele noastre. Este constituit din parti ale unei catedrale romane care a fost convertita mai tarziu la stilul gotic folosind elemente de constructie ce dateaza din anul 1500. In loc sa lase ruinele asa, arhitectul Sverre Fehn a ales sa expuna si sa celebreze aceste elemente arhitecturale vechi si sa aduca vizitatori pentru a le privi. El a folosit, in marea majoritate, materiale usoare cum sunt lemnul si sticla, folosite sa contrasteze cu piatra folosita si sa creeze o separare vizuala clara a vechiului si noului. Rezultatul este un contrast atractiv in ceea ce priveste timpul, precum si locul de amplasare.
Garajul transformat in locuinta
Garajul este probabil cea mai omniprezenta constructie la care nu te-ai gandi sa o transformi intr-un spatiu locuibil. Ar putea suna ca un mic proiect pentru rezidentii aventurosi din Portland, Oregon, insa orasul nu a fost prea receptiv in a acorda permisiunea pentru acest design de reutilizare a materialelor disponibile. Totusi, odata ce au obtinut autorizatia, arhitectul a avut o provocare in a transforma o cladire neinteresanta intr-una comfortabila, functionala si neobisnuita ca aspect. Folosirea elementelor de design ingenioase asa cum sunt aceste scari despartite si o intrare amplasata central fac din aceast imobil unul practicabil si estetic in acelasi timp.