Secrete ale caselor moderne

Pasajele ascunse au o lunga istorie in aparitia lor in carti si filme, insa, in realitate, acestea au un trecut si mai bogat, datand inca de pe vremea egiptenilor care foloseau pasaje secrete in morminte pentru crestenii ce se ascundeau de romani. De-a lungul anilor, pasajele ascunse au fost folosite pentru a-i inchide pe regi si a-i salva pe papi, a-i proteja pe razboinicii shoguni si a facilita luptele de guerilla, pentru a inlesni traficul de droguri si a ascunde criminalii in serie. Totusi, in utltimii ani, multi indivizi mult mai modesti fata de cei mentionati mai devreme, au creat sau au descoperit pasaje secrete in casele lor, mai mult decat atat, exista chiar si companii care se dedica in mod special design-ului usilor, a camerelor si pasajelor secrete in casele clasei de mijloc. In unele cazuri, descoperirea unei camere secrete poate fi un lucru minunat sau se poate transforma intr-un cosmar.

Secrete ale caselor moderne
 

Spatii ascunse


    Cu atat de multe camere ascunse construite in case nu este de mirare ca unii oameni sunt surprinsi sa descopere o alta casa in propria locuinta. Un cuplu a aflat, dupa un an de zile, ca in locuinta lor se afla o camera secreta. Camera era la fel de mare cat dormitorul lor si decorat cu accesorii ciudate in care era inclus un sac de dormit, prize electrice si chiar cutii de bere nedesfacute.

Spatii ascunse

    In timp ce pentru un cuplu descoperirea unei camere secrete a fost una plina de entuziasm, rezultand un spatiu liber pe care-l puteau folosi, o alta descoperire a semnificat inceputul unei tragedii. In camera lor secreta au gasit notite misterioase de la unul din proprietarii ce au locuit inainte in casa care sustinea ca locuinta este impanzita de mucegai care ii imbolnavise pe copii lui. Mai tarziu, cuplul ce a gasit camera secreta si-a dat seama ca biletul gasit era adevarat: o inspectie a casei a dezvaluit nivele ridicate si periculoase de mucegai, iar noii proprietari au reusit sa isi recupereze banii pe casa.  

Camera ascunsa

Camera ascunsa


    Camerele ascunse din ziua de azi servesc atat pentru siguranta cat si pentru amuzament. O usa ascunsa este folosita pentru a masca o camera in care rezidentii se pot ascunde in caz de pericol.
 
  Camera secreta din locuinta
 

Pasaje secrete


    Exista un numar de companii de constructii care s-au dezvoltat odata cu cererea publicului de usi, camere si pasaje secrete. Pe langa acestea mai sunt si seminee care se deschid atunci cand rasucesti o lumanare, biblioteci ce ascund un pasaj secret descizandu-se prin inclinarea uneia dintre cartile existente, rafturi cu vinuri ce servesc drept paravan al intrarii secrete si altele.

Pasaje secrete

Usi secrete


    Poti sa-ti faci chiar tu o usa secreta in propria casa, desi acest proces este destul de complicat. Sunt foarte multe lucruri pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand te hotarasti sa introduci o usa secreta in locuinta, asa cum e faptul ca trebuie sa ascunzi golurile cu grija si sa instalezi usa astfel inca sa aiba libertatea de a se deschide normal. De asemenea, conteaza foarte mult cu cate lucruri vei incarca rafturile unei biblioteci in spatele careia iti doresti camera secreta.
 Usi secrete