Schimba privelistea cu ajutorul cladirilor rotative

Schimba privelistea cu ajutorul cladirilor rotative


    Cladirile ar trebui sa fie solide ca piatra,  stabila sub picioarele noastre, cu siguranta. Instinctele noastre ne spun astfel - dar, poate, cineva ar trebui sa-i spuna valului actual de arhitecti si designeri care par atat de entuziasmati sa pietruiasca lumea noastra intr-un sens mai literal decat suntem obisnuiti. Arunca o privire la aceste exemple de cladiri in miscare, fie ca au acest aspect prin folosirea iluziilor, fie prin mecanica inteligenta, si intrebati-va - suntem pregatiti pentru viata urbana in miscare?

Schimba privelistea cu ajutorul cladirilor rotative
 
 
    Ramanand pe tema adaptabilitatii, structura de 160 de tone care abia s-a deschis in Coreea, este proiectata pentru a se potrivi fiecarei functii sociale. Cunoscut sub numele de Transformer, cladirea este un tetraedru acoperit cu o membrana permeabila luminoasa, iar atunci cand este nevoie de un nou tip de spatiu, intreaga structura este intoarsa pentru a arata o noua fata si o noua identitate sociala.

Cladirea este un tetraedru acoperit

    Te uiti la o casuta de vacanta cu o diferenta. Nu numai casuta are planul de podea interior transformat cu interiorul in afara, dar exteriorul - o serie de ferestre verticale, cu obloane - poate fi deschis la lumina, sau blocat pentru a conserva energia si a faca ocupantii sa se simta confortabil. Se numeste Merry-go-round, care capteaza sensul distractiei si in timp ce avem intrebari (ce se intampla cu acoperisul plat, atunci cand vine ploaia?) ne place acest nou chip pentru a petrece vacantele in familie.

Casuta de vacanta

    Si, in sfarsit o cladire in miscare care joaca v-ati ascunselea cu lumea. Casa Sliding House, este o casa construita ca o sabie in teaca sa. Cele 50 de tone de fatada exterioara se afla pe sine si se gliseaza pentru a descoperi o sera, care permite proprietarului sa controleze cantitatea de lumina de afara, in gradina, pe timp de noapte. De asemenea, cladirea este perfecta pentru a te ascunde departe de toate. Forma casei noastre se poate schimba pentru a se potrivi cu dorintele si nevoile noastre.
 
 Casa Sliding House