Schimba privelistea cu ajutorul cladirilor rotative


    Cladirile ar trebui sa fie solide ca piatra,  stabila sub picioarele noastre, cu siguranta. Instinctele noastre ne spun astfel - dar, poate, cineva ar trebui sa-i spuna valului actual de arhitecti si designeri care par atat de entuziasmati sa pietruiasca lumea noastra intr-un sens mai literal decat suntem obisnuiti. Arunca o privire la aceste exemple de cladiri in miscare, fie ca au acest aspect prin folosirea iluziilor, fie prin mecanica inteligenta, si intrebati-va - suntem pregatiti pentru viata urbana in miscare?

Schimba privelistea cu ajutorul cladirilor rotative
 
 
    Ramanand pe tema adaptabilitatii, structura de 160 de tone care abia s-a deschis in Coreea, este proiectata pentru a se potrivi fiecarei functii sociale. Cunoscut sub numele de Transformer, cladirea este un tetraedru acoperit cu o membrana permeabila luminoasa, iar atunci cand este nevoie de un nou tip de spatiu, intreaga structura este intoarsa pentru a arata o noua fata si o noua identitate sociala.

Cladirea este un tetraedru acoperit

    Te uiti la o casuta de vacanta cu o diferenta. Nu numai casuta are planul de podea interior transformat cu interiorul in afara, dar exteriorul - o serie de ferestre verticale, cu obloane - poate fi deschis la lumina, sau blocat pentru a conserva energia si a faca ocupantii sa se simta confortabil. Se numeste Merry-go-round, care capteaza sensul distractiei si in timp ce avem intrebari (ce se intampla cu acoperisul plat, atunci cand vine ploaia?) ne place acest nou chip pentru a petrece vacantele in familie.

Casuta de vacanta

    Si, in sfarsit o cladire in miscare care joaca v-ati ascunselea cu lumea. Casa Sliding House, este o casa construita ca o sabie in teaca sa. Cele 50 de tone de fatada exterioara se afla pe sine si se gliseaza pentru a descoperi o sera, care permite proprietarului sa controleze cantitatea de lumina de afara, in gradina, pe timp de noapte. De asemenea, cladirea este perfecta pentru a te ascunde departe de toate. Forma casei noastre se poate schimba pentru a se potrivi cu dorintele si nevoile noastre.
 
 Casa Sliding House