Acceleratorul de Hudroni se saboteaza din viitor?

Saptamanile ce au dus la activarea Acceleratorului de Hudroni au fost amintiri vagi ale zilelor ce au dus la Y2K: teama de sfarsitul lumii. Dar, la fel ca Y2K, primul tur al LHC a inceput si s-a terminat fara catastrofe. Nu s-a format brusc gaura neagra si nu a inghitit planeta, asa cum multi credinciosi in Judecata de Apoi credeau. Operatiunea LHC nu a mers in conformitate cu programul de atunci, totusi. O problema cu magnetii supraconductori ai acceleratorului de particule l-a fortat sa fie temporar inchis pe data de 19 septembrie 2008, la doar noua zile dupa ce a fost pornit pentru prima data. De fapt, existenta scurta a LHC a fost plina de probleme, de la defalcarile aleatorii la explozii, scurgeri din vid, pana la  arestarea unuia dintre oamenii de stiinta, din cauza unor presupuse acuzatii de terorism.
 Acceleratorul de Hudroni se saboteaza din viitor?
 
    Cei mai multi oameni privesc avariile de multi-miliarde de dolari ale proiectului, nimic mai mult decat coincidente. Proiectul este, la urma urmei, in dezvoltare pentru aproximativ 30 de ani. Este normal sa intalneasca probleme din cand in cand. Dar unii membrii respectabili ai comunitatii stiintifice se intreaba daca exista mai mult decat coincidente in ceea ce priveste aceste esecuri. LHC a fost construit, in parte, pentru a crea particulele bosonul Higgs, o particula care unii oameni de stiinta simt ca ar putea fi "odioasa pentru natura." Potrivit lui Holger Bech Nielsen (de la Institutul Niels Bohr, Stockholm) si Masao Ninomiya (de la Institutul Yukawa pentru Fizica Teoretica de la Kyoto), ca oroarea ar putea cauza natura, pe Dumnezeu sau LHC in sine sa saboteze proiectul - din viitor.

Acceleratorul de hudroni

    Suna nebunesc, nu? Teoria matematica propusa de oamenii de stiinta sustine ca, in cazul in care LHC a fost capabil sa creeze particula bosonul Higgs (simulata in aceasta imaginea) in viitor si a avut consecinte catastrofale, descoperirea ar trimite, in principiu, unde de soc in trecut. Aceste unde vor cauta sa paralizeze LHC-ul si sa faca descoperirea imposibila.

Particule bosonul Higgs

    Din moment ce o parte a misiunii LHC este de aceea de a investiga dimensiunile suplimentare de spatiu/timp, are sens sa se acorde atentie unei idee ce incorporeaza elemente nedescoperite inca de spatiu si timp. Cu toate acestea, din moment ce inca nu am confirmat faptul ca orice tip de calatorie in timp ar fi posibila, cei mai multi oameni gasesc aceasta teorie de auto-sabotaj greu de inghitii. Daca aceasta este corecta, LHC-ul nu va reusi in misiunea sa, indiferent de cate ori vor incerca oamenii de stiinta de la CERN.
 
 Proiectul acceleratorului de hudroni