Tehnologia levitatiei: Canapele si scaune ce zboara cu ajutorul campului magnetic

Obiectele care plutesc sunt destul de fascinante, fara indoiala. Dar cat de des puteti obtine obiecte plutitoare, in stilul lui Harry Potter, in casa voastra? Aceste obiecte sunt printre cele mai tari din tehnologia de levitatie - si pentru cele mai multe dintre ele, nu aveti nevoie de nici o bagheta magica.

Canapele si scaune ce zboara cu ajutorul campului magnetic
    Venind vorba de norii pufos, acest concept de canapea sub forma de nor, de la DK & Wei, arata ca cea mai confortabila canapea conceputa vreodata. Este, din pacate, doar un concept, dar David Koo, parte din echipa de proiectare, spera ca acesta va fi produsa la un moment dat. Magnetii puternici din baza pastreaza portiunea de nor in aer. Conceptul a luat mentiune intr-un concurs de proiecte sponsorizat de Yanko Design.

Canapea ce leviteaza

    Acest scaun de birou de 200 de lire ce pluteste in aer pare a fi mai mult ca un tron decat o piesa de mobilier comfortabila cu care suntem obisnuiti sa o vedem in birouri. Acesta actioneaza ca un dispozitiv de zbor si se poate deplasa cu usurinta in jurul camerei. De la designer-ul Marijn van der Poll, "presedintele" arata ca un produs minunat, dar nu ne putem imagina vazandu-l in magazine prea curand.
 
Scaun de birou din metal

    Compania britanica Hoverit are unul dintre modelele de mobilier plutitoare cele mai frumoase. Iar, spre deosebire de alte piese de mobila, aceasta este, de fapt disponibila pentru cumparare. Hoverit poate fi folosit in interior sau in aer liber si este disponibil intr-o varietate de culori. Din moment ce unii oameni cred ca magnetii imbunatatesc sanatatea, iar altii cred ca expunerea de lunga la campurile magnetice poate dauna sanatatii.
 
 Modelele de mobilier plutitoare