Aluminiu transparent conceput in laborator

Fanii Star Trek sunt deja familiarizati cu conceptul de aluminiu transparent - dar cine stia ca exista cu adevarat? Materialul fantezie nu mai este o fantezie. Este aici, este clar si este uimitor.
Aluminiu transparent conceput in laborator
   Aluminiul transparent a fost creat intr-un laborator de la Universitatea Oxford, prin impuscarea foliei subtiri de aluminiu, cu cel mai puternic laser cu raze X din lume. Stralucirea a scos un electron de baza din fiecare atom de aluminiu, fara a afecta structura metalului.

Aluminiu transparent

    Materialul rezultat nu este folositor doar pentru distractie, ambalaje de produse si pentru re-adoptarea filmului Star Trek IV, dar poate ajuta, de asemenea, oamenii de stiinta sa inteleaga fuziunea nucleara putin mai bine.

    Din pacate, aluminiul transparent este extrem de costisitor pentru a-l produce, iar efectul transparent a durat o perioada de timp extrem de scurta, in laborator. Dar oamenii de stiinta sunt incantati de posibilitatile ce pot fi sugerate de aceasta descoperire.

Aluminiu transparent folosit pentru ambalaje

    Faptul ca au fost capabili de a crea un material transparent, cu ajutorul razelor X este inrudit cu crearea unei stari cu totul noi. Sa speram ca vom vedea chiar si elemente ambalate in aluminiu puternic transparent, mai degraba, decat in plasticul plictisitor sau aluminiul non-transparent pe care il folosim in prezent. Poate vom fi mai in masura sa salvam balenele, la fel ca in Star Trek.
 Scotty cel ce a inventat aluminiul transparent