Arhitectura urbana mobila: De la case portabile la camere de hotel temporare


    Interesul lumii asupra mobilitatii nu a scazut odata cu cresterea cumunicarii globale digitale. De fapt, oamenii au devenit foarte mobili, schimbandu-si locul de munca, orasul sau chiar tara in care locuieste, toate acestea se intampla cu o frecventa crescanda. Aceasta tendinta s-a manifestat printr-o varietate de moduri interesante atunci cand vine vorba de arhitectura si urbanism. Tot mai multi designeri dezvolta alternative nomade la modelele traditionale ale vietii urbane statice.  

Case portabile

 

Locuinta urbana transportabila


    GMC PAD a fost proiectat ca o alternativa a problemelor financiare ce le aduce viata fixata, in mod special se refera la zonele in care terenurile sunt foarte scumpe. Altii au propus ca ar fi utila ca o unitate locativa de urgenta mobila. Prin urmare, aceasta unitate locativa portabila a fost proiectata ca un hibrid diesel-electric. De asemenea, vine echipata cu celule care incarca bateria, crescand astfel timpul necesar intre alimentari pana la saptamani sau chiar luni.  

Locuinta urbana mobila

Arhitectura containerelor de transport


    Odata cu cresterea numarului de containere disponibile, tot mai multi designeri iau in considerare moduri cerative de a adapta containerele uzate si cele aruncate la scopurile arhitecturale. Asemenea arhitecturi ale containerelor de transport au existat intr-o varietate surprinzatoare de decoruri. Containerele de transport naval de marfuri au fost folosite pentru proiecte institutionale, comerciale si rezidentiale, incluzand muzee, magazine, case single, duplex sau multi-family, precum si ca unitati medicale de urgenta.

Arhitectura containerelor de transport

Camere de hotel mobile


    Prima camera de hotel mobila, desi este inca in stadiul de testare, este proiectata pentru a fi amplasata oriunde. Aceste camere pot fi luate sau expediate in locuri izolate sau in orase, incepand de la tabere si festivale pana la sosele si spatii de parcare. Ele contin toate conditiile standard - de la baza, cum ar fi apa curenta pana la aer conditionat si televizor, desi nu exista room service.
 
 Camere de hotel mobile