Capsule cu seminte de plante pentru combaterea desertificarii

Nu sunt dispozitive ale sfarsitului lumii - aceste bombe cu seminte de plante reprezinta arma de a alege in lupta impotriva desertificarii, la nivel global. Fiind formata dintr-o carcasa biodegradabila incarcata cu o sarcina utila de capsule cu plante si sol artificial bogat in nutrienti, bombele cu seminte sunt concepute pentru a fi abandonate de avioane pentru a ajuta la incetinirea raspandirii regiunilor de desert care sunt un crestere ca urmare a defrisarii si alte cauze facute de om.

   Capsule cu seminte de plante pentru combaterea desertificarii
 
    Conceput de catre Hwang Jin Wook, Jeon Aveti Ho, Han Kuk II si Kim Ji Myung, bombele cu seminte sunt un mod eficient de a distribui ajutoare directe pentru zonele de iminente desertificari.

    Fiecare carcasa transportatoare zboara pentru a dispersa mai multe capsule de plante care contin atat sol, cat si seminte. Odata ce capsulele aterizeaza, solul ofera suficienti nutrienti si umiditate, pentru a permite plantei sa devina suficient de puternica astfel incat sa reuseasca sa se sustina singura. Pe masura ce planta se maturizeaza, capsulele se topesc treptat.
 
Pe masura ce planta se maturizeaza, capsulele se topesc treptat.

    Indiscutabil, designul este pur conceptual si exista unele consideratii grave ce trebuie rezolvate - nu ar fi periculos pentru flora si fauna locala sa se acopere intreaga regiune cu un covor de seminte? Cat de bine trebuie mixata distributia de plante care urmeaza sa fie insamantata?

    Calculeaza resursele, costurile de fabricatie, precum si zborurile pentru a dispersa capsulele, fac ca acesta s fie intr-adevar cea mai buna optiune? Nu ne asteptam sa vedem tactici ale bombelor cu seminte in folosinta curand, cu toate ca, acest concept cu siguranta ne-a atras atentia.
 
 Ce contin capsulele cu seminte?