Panouri solare - frunzele fotovoltaice urca pe noi culmi

Panouri solare - frunzele fotovoltaice urca pe noi culmi
    Iedera solara este un sistem de spectaculos de panouri solare subtiri, ce se misca, care genereaza energie lucind in lumina Soarelui. Frunzele fotovoltaice ce functioneaza pe baza de energia eoliana si solara pot fi usor integrate pe partea laterala a unei cladiri cu scopul de a produce energie. Conceptul, proiectat de Brooklyn bazat SMIT (Sustainably Minded Interactive Technology - Tehnologie mentala interactiva durabila), consta intr-un strat de film subtire deasupra polietilenei cu un generator piezoelectric atasat la fiecare frunza. Cand soarele straluceste sau sufla vantul, energia este generata prin Iedera Solara.
  
 Sistemul panourilor solare este modular
 
    Prima data s-a raportat de aceste frunze fotovoltaice de mai mult de un an. Sistemul iederii solare este modular si este alcatuit din "caramizi" de 5 frunze, care pot fi scalate la orice dimensiune necesara. O fasie de 1 x 2 m de iedera solara este capabila sa genereze 85 watti energie solara. Avantajul acestui tip de sistem este ca poate fi usor de montat pe un perete vertical datorita greutatii sale usoare. Un alt atribut ingenios al iederii solare este ca frunzele, surse de lumina, nu sunt statice, permitandu-si sa se miste si sa captureze soarele din mai multe directii. Avand in vedere forma organica a fiecarui panou, sistemul arata si actioneaza ca si frunzele reale, oferind o estetica mult mai autentica a catararii iederii pe cladire.

Panouri solare pentru casa

    Realizat de un frate si o sora, Samuel Cochran si Teresita Cochran, iedera solara este inca in faza de concept, pe masura ce asteapta fonduri  care pentru a putea comercializa produsul lor. Exista doua versiuni de iedera solara - una cu un generator piezoelectric si cealalta fara. In mod ideal, s-ar dori dezvoltarea ambelor concepte, dar costurile sunt prohibitive in acest moment, pentru a include un mini-generator.

Panouri solare

    Pe parcursul ultimului an, familia Cochrans a prezentat conceptul la Expozitia MoMa: Design si Minte elastica si proiecteaza Philadelphia, unde li s-a inaintat un proiect pentru a echipa o statie de autobuz cu iedera solara. Oamenii care au asteptat autobuzul, puteau pur si simplu sa bage in priza celularele pentru a-si incarca bateria. Iedera solara a fost mentionata intr-o serie de reviste si a fost un concept de design pentru un hotel de lux, de cinci stele in Zayed Bay, Abu Dhabi.