Corpuri de iluminat reciclate

Cofrajele de oua, lego, pixuri, mixere si linguri de plastic: acestea sunt doar cateva dintre elementele care au fost transformate in minunate corpuri de iluminat. De ce cumparam corpuri de iluminat sau lampi cand am putea avea un candelabru uimitor sau lampa care pune gunoiul la o buna utilizare? Aceste exemple de eco-iluminare arata cat de elegante si distractive pot fi materialele reciclate - de la lumini ce merg pe baza de energie solara la lampi de biblioteca doi in unu.

Corpuri de iluminat reciclate  Corpuri de iluminat reciclate

Lampa din lego topit


    S-ar putea sa nu castige premii pentru aspectul sau, dar nimeni nu poate nega faptul ca aceasta lampa realizata din piese de Lego topite este foarte creativa. Design-ul, ales ca unul dintre cele mai bune proiecte ale lui Craftster in 2007, a fost creat prin topirea pieselor de Lego sub forma unui tort rotund, in cuptor.

Lampa din lego topit

Lampi sub forma de umbrelute de cocktail


cocktail-umbrella-lamp

    Data viitoare cand participi la o petrecere cu tematica tropicala, aduna cat mai multe din acele umbrelute de cocktail, astfel incat sa poti face propria versiune a acestei lampi "Happy Hour". Lampa suspendata, bazata pe un prototip premiat de Scoala de Design Rhode Island, este conceputa din umbrelute de cocktail pulverizate intr-un lac de protectie si finisate cu un spray ignifug.

Candelabrul din lingura de plastic


Candelabrul din lingura de plastic

    Atat timp cat exista picnicuri, acolo vor fi si vase din plastic. Totusi acestea reprezinta otrava pentru mediu, dar acest proiect neobisnuit asigura ca sute de linguri de plastic sa evite cosul de gunoi. Candelabrul de 22 "x 16", conceput de catre Studio Verissimo din Portugalia, arata ca un dispozitiv scump - nu realizezi la ceea ce privesti pana cand vei ajunge mai aproape.
 
 Corpuri de iluminat realizate din linguri de plastic