Dispozitive de ultima generatie

Patul care se transforma in birou pentru calculator si invers  Spatiul poate fi de foarte multe ori o problema, fie ca este vorba de micutele apartamente din orase sau de camere de camin (de dimensiuni si mai mici, de altfel). Si tocmai din acest motiv paturile multifunctionale (sau pliante) sunt un element de mobilier cat se poate de popular in randul tinerilor si mai ales studentilor. Iar unul dintre cele mai interesante modele din aceasta categorie imbina un pat dublu cu un modern si elegant birou de calculator.

    In ciuda aspectului sau putin ciudat la prima vedere, acest concept chiar functioneaza. Patul European Murphy, cum este el denumit, dispune de un cadru metalic si o baza realizata dintr-un lemn solid, si foloseste pistoane cu gaz care ajuta la atenuarea efectului transferului de greutate de la modul "pat" la modul "birou". El este disponibil in 5 culori diferite, iar firma producatoare accepta si comenzi pentru personalizarea modelului, in functie de preferintele clientilor.

    Acest produs, desi unul deosebit de interesant, pare a avea si cateva probleme destul de serioase, dintre care una este aparenta fragilitate a intregului element de mobilier, iar alta este pretul destul de mare doar pentru un pat, chiar daca este unul care se transforma si in birou.

Dusul digital


    Astazi ne intoarcem la dispozitivele neconventionale si abordam o problema delicata si umeda, si anume dusul. De multe ori, este necesara o sincronizare perfecta intre temperatura potrivita pentru dus si timpul disponibil, in special daca nu locuiti singur si sunteti nevoit sa impartiti baia sau cabina de dus cu toti membrii familiei.

    Desi, in mod normal, acest lucru este aproape imposibil de realizat, cu ajutorul unei baterii de dus speciale, puteti transforma o experienta banala intr-una luata din filmele SF.

    Noul produs consta intr-o unitate principala ce se mascheaza, o baza de control ce se ataseaza pe perete si o telecomanda. Baza include doua reglaje pentru debit si temperatura si un afisaj usor de citit.

    Utilizatorul are libertate completa atat asupra debitului, cat si asupra temperaturii ce poate fi setata in trepte de 0,5 grade Celsius. Datorita tehnologiei TurboStat, termostatul reactioneaza prompt la orice schimbare de presiune pentru a evita un soc neplacut.

    Si mai interesanta este posibilitatea de a memora diferite setari. Astfel, fiecare membru al familiei isi poate crea propriul mod si il poate activa fara sa piarda timp cu reglajele.

    Si cum, de multe ori, apa calda se incapataneaza sa vina in momentul in care invartiti de robinet, telecomanda inclusa porneste dusul si face toate setarile necesare astfel incat, tot ce va mai trebui dumneavoastra sa faceti este sa va sapuniti. Acest dus mai dispune de CD player, in plus, exista un semnal auditiv sau vizual cand este atinsa temperatura optima.

Panoul solar portabil


    De cate ori nu v-ati confruntat cu problema lipsei energiei electrice cand aveati cel mai tare nevoie de ea? CPanoul solar portabilum ar fi, de exemplu, o zi insorita (nu este chiar ce trebuie pentru o poza reusita) undeva la munte, iar aparatul pe care va bazati sa imortalizati un peisaj sublim da brusc semne de lesin si va paraseste cand va este lumea mai draga. Dupa o inspectie rapida, ajungeti la concluzia ca ati ramas fara baterii.

    Solutia vine de la un producator de echipamente de camping si nu numai, si consta intr-un panou solar flexibil ce poate fi rulat ca un sac de dormit. Cu ajutorul acestor panouri puteti incarca aproape orice dispozitiv portabil, de la telefoane mobile la laptop-uri, prezenta razelor solare fiind singura necesitate. In plus, daca aveti mai multe panouri la dispozitie le puteti conecta pentru a obtine si mai multa energie.

    Acest produs este disponibil in trei modele, in functie de dispozitivele pe care doriti sa le incarcati. SolarRoll 14 masoara aproximativ 30 de centimetri pe latime si aproape 1 metru jumatate pe lungime, are o putere de 14 wati (15.4 Volti / 900 mA) si poate fi folosit pentru a incarca acumulatori de laptop-uri si telefoane prin satelit. SolarRoll 9 este modelul intermediar, 30 x 100 cm, 9 wati (15.4 Volti / 600 mA), ce poate incarca telefoane mobile si camere foto si video, iar SolarRoll 4,5 este mezinul seriei, cu 30 x 45 cm, 4,5 wati (15.4 Volti / 300 mA). SolarRoll 4,5 poate fi folosit pentru telefoanele mobile si PDA-uri. Desi preturile pentru aceste produse ar putea sa para mari la prima vedere, pe termen lung investitia se amortizeaza.

Dati din mana la pereti si aprindeti  lumina

 

Dati din mana la pereti si aprindeti lumina   Descuiati usa, si iata-va in intuneric. Invitata bajbaie dupa intrerupator, in timp ce tu faci cu mana in fata unei bucati de zid pentru a aprinde lumina, dupa care o tii ridicata sa reglezi intensitatea.

    Cum poti face acest lucru? Cu un nou tip de intrerupator de la o companie de decoratii interioare din New York, cu tehnologie de proximitate care detecteaza miscare chiar si prin diferite materiale. Partea inovatoare a acestui produs este faptul ca intrerupatoarele pot fi mascate astfel incat sa fie complet invizibile.

    Astfel, odata instalat in perete, utilizatorul poate alege unul din materialele disponibile pentru a acoperi dispozitivul. Cu riscul de a-i face pe unii invitati sa creada ca v-ati pierdut mintile, va trebui sa invatati sa faceti cu mana la pereti. Dupa cum va spuneam si mai sus, pentru a aprinde lumina trebuie sa faceti cum mana in fata intrerupatorului, iar pentru a atinge nivelul de intensitate dorit, trebuie sa tineti mana in fata acestuia.

 

 

 

 Frigiderul-televizor transforma bucataria in living

Frigiderul-televizor ce transforma bucataria in living


    Daca pana acum majoritatea producatorilor s-au orientat catre combinarea mai multor functii intr-un dispozitiv mic, cele mai frecvente exemple fiind variatiunile pe tema telefoanelor mobile, ale MP3 playerelor sau a camerelor foto digitale.

    Noua generatie de frigidere si de aparate electrocasnice propune o schimbare radicala de concept, incercand sa schimbe cu 180 de grade conceptia despre aparatele electrocasnice banale, invariabil vopsite in alb si care au ramas in linii mari neschimbate de cateva zeci de ani.

    Totusi, un ecran LCD de 13 inch montat in partea exterioara a usii frigiderului nu poate fi numit deloc banal, iar conectarea racitorului la Internet nici atat. De fapt, frigiderul isi asuma chiar functia de server, reusind sa controleze online toate aparatele electrocasnice de ultima generatie instalate in acea casa. Revenind la ecranul LCD al frigiderului, acesta ofera unghiuri de vizualizare de 120 de grade si include si un tuner radio. Televizorul este dotat si cu telecomanda, poate reda semnal din surse de CATV, DVD sau VHS.

    De asemenea, frigiderul recurge la cele mai moderne metode de refrigerare prin utilizarea nano-particulelor de argint, care au sarcina clara de eliminare a bacteriilor. Sistemul denumit Bio silver a fost acreditat de comisii precum U.S. FDA si EPA, ISO, si SIAA din Japonia.