Fa-ti propriul contor de energie!

Fa-ti propriul contor de energie!


    Uneori, cele mai bune design-uri nu sunt "produsele" care pot fi achizitionate - ci ideile bune facute accesibile tuturor. Aceasta idee, EnerJar, ia conceptul important de monitorizare a energiei casei si-l aduce oamenilor printr-un mod distractiv si interactiv, la indemana oricui, care se poate realiza prin folosirea unui borcan de gem si alte obiecte de uz casnic.

   Fa-ti propriul contor de energie!
 
    Conceput de catre Matt Meshulam si Zach Dwiel, acest mic kit downladabil utilizeaza materiale banale de uz casnic pentru a monitoriza productia de energie dintr-o varietate de dispozitive de zi cu zi, care permit unui utilizator sa aiba responsabilitatea personala asupra utilizarii energiei.

Principiul de functionare al contorului de energie

    EnerJar masoara cat de multa energie consuma aparatele de uz casnic, prin amplasarea unei conducte intre priza de perete si aparat. EnerJar trebuie bagat in priza de perete, iar aparatul electrocasnic in EnerJar, iar monitorul va afisa energia consumata de acesta.

    Si in spiritul adevarat "verde", EnerJar nu este un produs comercial, ci, mai degraba, un set de schematicis oferite gratuit online oricarui intreprinzator care doreste sa construiasca propriul monitor de calculare a consumului de energie.

Monitorizarea consumului de energie

    Materiale necesare includ: patru cip-uri integrate in circuit, 12 rezistente si un desplay LED, o sursa de alimentare salvata de la un incarcator de telefon mobil neutilizat. Si in loc de a opta pentru carcase de plastic, designerii au inchis hardware-ul intr-un borcan de sticla, un element care este aruncat la gunoi.