Lampa solara ce vizualizeaza consumul energetic

Ce ar fi daca intregul consum de energie al casei ar fi la fel de simplu ca un comutator de lumina? Asta e ideea din spatele acestei lampi, un dispozitiv incarcat solar ce ofera o abordare ingenioasa de monitorizare a energiei de uz casnic. Lampa solara ce vizualizeaza consumul energetic
 
    Lampa cu LED-uri isi schimba culoarea in functie de cantitatea de energie pe care casa ta o foloseste pe parcursul lunii, oferind un indiciu usor de inteles vizual pentru a conserva mai multa energie.

    Ca parte a eforturilor Suediei de a controla consumul de energie, guvernul a decretat recent ca toate viitoarele case trebuie sa fie echipate cu un metru ce permite gospodariilor sa-si monitorizeze consumul de energie prin intermediul internetului. Creata ca raspuns la aceasta legislatie, aceasta  lampa are scopul de a face aceste informatii accesibile in mod vizual.
Lampa cu LED-uri


    Conceputa de Beverly Ng, lampa este incredibil de simpla. In timpul zilei, lampa este intoarsa cu capul in jos si plasata in dreptul ferestrei pentru a se reincarca. Noaptea, lampa este intorsa in pozitie verticala si pornita.

    In acest punct, se stabileste o conexiune WI-FI la Internet si afiseaza consumul de energie al casei prin redarea culorilor verde, galben sau rosu incandescent pentru aproximativ trei secunde.

    Dupa un moment de eco-iluminare, lumina se transforma apoi in culoarea alba si functioneaza la fel ca o lampa obisnuita. Oferirea accesului la informatii este un pas important in cresterea eficientei energetice, iar aceasta reprezinta o solutie eleganta la problema mai sus mentionata.