Ingineria lumii moderne

Ingineria lumii moderne
 
    Iti vine sa crezi ca cel mai inalt pod din Franta este mai inalt decat Turnul Eiffel sau ca un singur baraj in China poate retine 1.4 mii de miliarde de metri cubi de apa? Fiecare din proiectele descrise aici au stabilit cel putin un record mondial pentru inaltimea lor, scara sau ingeniozitate. De la Venetia la Boston, din Egipt in Anglia, iata cateva minuni de inginerie uimitoare ale lumii moderne.
 

Centrul Venetiei inundat

 
 Proiectul Venetiei de blocare a mareelor

Venetia, Italia: Proiectul Venetiei de blocare a mareelor va fi cel mai mare proiect de prevenire a inundatiilor din lume. Proiectul a fost dezbatut intr-o forma sau alta, de peste 40 de ani ca o modalitate de a proteja acest oras istoric pe apa pentru generatiile viitoare.
 
 Centrul Venetiei inundat
 
Venetia se scufunda incet, apa din jurul ei creste usor, iar inundatiile reprezinta intotdeauna o teama, de aceea italienii au stiut de mult timp ca ceva trebuie facut. In cele din urma, primul ministru al Italiei a aprobat a doua faza a planului, inclusiv 80 de barierele cu balamale, fiecare avand aproximativ 604 metri patrati.
 
 Diagrama proiectului de blocare a mareelor
 Diagrama proiectului de blocare a mareelor
 

Cel mai inalt lift de exterior din lume


Cel mai inalt lift de exterior din lume

Zhangjiajie, China: Liftul BAILONG este cel mai mare lift de exterior din lume. La peste 300 de metri inaltime, acest lift se intrevede de la jumatatea unei stanci, cu vedere spre o vale mult de mai joasa. Mai mult decat atat, liftul este format in cea mai mare parte din sticla, ceea ce ofera pasagerilor privelisti ametitoare spre adancurile de jos. Cu toate acestea, exista o oarecare ingrijorare, in ceea ce priveste impactul liftului pe termen lung asupra mediului inconjurator.

Liftul este format in cea mai mare parte din sticla

Cel mai inalt pod din lume se afla in Franta


Cel mai inalt pod din lume se afla in Franta

Millau, Franta: Viaductul Millau este cel mai inalt pod din lume. La aproape 300 de metri inaltime (mai inalt decat Turnul Eiffel) si lung de peste 2438 metri, uneori, el sta deasupra liniei norilor, asa cum se arata in aceasta fotografie.
 
 Viaductul Millau este cel mai inalt pod din lume.
 
Minunea inginereasca a podului, in sine, este aproape la fel de uimitoare ca si privelistea vaii de dedesubt.
 
 Pod mai inalt decat Turnul Eiffel