Mese creative pentru locuinta

De la mentionarea lor pentru prima data in inscriptiile antice egiptene pana la stilurile realizate in zilele noastre, mesele au facut un drum lung pentru a ajunge aici. Astazi, materiale si metode de design noi injecteaza mai departe o doza de creativitate in ceea ce priveste masa moderna, insa exista, in prezent, o criza de identitate a meselor? Aceste mese pe care vi le voi prezenta in cele ce urmeaza arata de parca sunt nerabdatoare sa devina altceva decat ceea ce sunt.   

Mese creative pentru locuinta
 

    Mobila veche poate fi reinventata cu ajutorul unei vopsele prospete si deschise la culoare. Aceasta masa indeplineste acest concept, dand iluzia unei scanduri de pe care se scurge un rau de vopsea rosie proaspata. Designerul John Nouanesing ascunde functia sa (picioarele mesei) dupa aceasta iluzie.
 
Reinventarea mobilei vechi

    Aceasta este o alta masa care pare ca nu are picioare. Designul acesteia este constituit dintr-o masa acoperita cu o bucata de material care pluteste. Masa este realizata din 3 mm in grosime de acril, destul de ferma incat poate sa sustina cestile de cafea.
    O masa mai practica, pentru cei cu inclinatii spre tejghele din compost, ofera o alternativa mai pamanteasca - in centrul sau se afla un ecositem ce proceseaza resturile de mancare, creand astfel un fertilizator bogat pentru plantele de interior.

Masa plutitoare si cea care creaza fertilizator pentru plantele de interior

    O masa sub forma de sertar de tacamuri - numita Faima Pretioasa - este o opera de metal realizata din tacamuri de argint. In aceeasi stare de reflectie, masa Brasilia apare ca o arta salvatoare de la 7 ani de ghinion, formand un mozaic de oglinzi. Inspiratia este o combinatie haotica de piatra ce formeaza fundatiile capitalei Braziliei.  

Masa realizata din tacamuri si din oglinzi

    Aceste mese nu vor sa stea nemiscate - sau cel putin asa pare. Mesele realizate de designerul coreean Chul An Kwak sunt modelate pe cai ce alearga. Masa ce danseaza arata similar ca cea anterioara prin aspectul sau ciudat si unic.

Mese unicat

    Cu siguranta ne aflam pe pamant ferm acum, cu aceasta masa asezata la marginea patului ce arata ca un sifonier scund, iar aceasta masa inalta este potrivita pentru o lampa? Nu este potrivita, mai ales cand prima piesa se transforma intr-o canapea (la fel de simplu ca si cand ai deschide un sertar), iar cea de-a doua este o piesa de mobilier ce se potriveste unui razboinic antic celt. James McAdam a realizat designul acestei mese ca un raspuns la asigurarea securitatii impotriva fricii a aproape jumatate din populatia londoneza.
 
 Masuta de autoaparare