Orase construite pe ocean


    Cine nu si-a imaginat sa traiasca intr-un paradis plutitor? Pentru cei care se imbarca pe ResidenSea, o resedinta permanenta pe ocean, acest vis de care vorbeam, se poate transforma cel putin partial, in realitate. Nava Libertatii va da o noua conceptie oraselor plutitoare. Aceasta colectie se prezinta in mod succesiv de la cele mai practice, pana la cele mai uimitoare, neplauzibile orase existente. 

Orase construite pe ocean
 

Apartamentele de pe croaziera Residensea


    ResidenSea este o companie din Florida ce administreaza singura comunitate de navigatie de lux permanenta din lume, comunitate numita The World. Acest proiect este complet independent de locatie, iar marimea lui este fenomenala. Pretul achizitionarii unui apartament pe croaziera este destul de piperat, incepand de la 2.5 la 7.5 milioane de dolari. Activitatile ce se pot face pe croaziera includ: inot, restaurante, terenuri de tenis, o biblioteca, SPA, centru de fitness si chiar si terenuri de golf. Desigur, suna mai mult a vas de croaziera, dar este si o resedinta permanenta daca dispui de multi bani.
 
Apartamentele de pe croaziera Residensea

Orasul de pe Nava Libertatii


    Acest proiect reprezinta un pas serios, insa nu este construit deocamdata, desi o cincime din unitatile de cazare ce se afla la bordul navei au fost deja vandute. Lung de 1.609 km, acest vas este un adevarat oras plutitor, rezidentii beneficiind de absolut tot incluzand parcuri si locuri de joaca, apartamente, afaceri, scoli, cazinouri si mall-uri. De asemenea, va fi conectat la internet si se va beneficia de comunicare prin telefon. In loc sa acosteze la mal, un avion va ateriza pe vas pentru a-l reaproviziona, de asemenea, va aduce si va lua rezidentii. Inalt de 25 de etaje, nava va gazdui 40.000 de rezidenti permanenti si 20.000 de turisti. Mai mult decat un paradis plutitor, acest vas este proiectat pentru a fi un oras autonom, in totalitate functional, avand o arhitectura relativ uniforma. Desi mai proiectul mai are nevoie de sponsorizari, totusi acesta va fi terminat.
 
Orasul de pe Nava Libertatii     Concept de locuire pe ocean

Inalt de 25 de etaje, nava va gazdui 40.000 de rezidenti permanenti

Insulele rezidentiale oceanice Celestopia


    Proiectul Celestopia este o incercare de colonizare a oceanelor, in mod succesiv. Separatorii Elementari Celestopean le va permite sa foreze in adancul oceanului, nu numai pentru hidrogen si oxigen, ci si dupa aur si platina. Ei spun ca vor folosi Convertori de Energie Termala pentru a culege energia din diferentele de temperatura din ocean. Viata pe aceste colonii oceanice va implica practici de extindere a vietii si proiecte de rezidente rezistente la fortele naturii. Fiecare din aceste orase plutitoare va fi proiectat sa gazduiasca intre 5000 si 10.000 de oameni, iar acestea vor acoperi suprafetele tuturor oceanelor din lume.
 
 Insulele rezidentiale oceanice Celestopia