Minuni ale lumii moderne

Minuni ale lumii moderne

    S-ar putea gasi cate o minune urbana la fiecare colt - de la cea mai ingusta strada din lume la cel mai mare proiect de constructie in miscare si cea mai profunda demarcatie bogat / sarac de pe planeta. Cineva a pus chiar si cea mai mare colonie de lilieci urbane pe harta.
 

Cea mai ingusta casa urbana din lume


Cea mai ingusta casa urbana din lume

    Cea mai ingusta casa urbana din lume este surprinzator de spatioasa - desi doar intr-o singura directie. Aceasta contine mai multe camere inclusiv dormitoare, o bucatarie si spalatorie. Situata in micul oras Brazilia, aceasta casa a devenit un fel de atractie turistica. Cu toate acestea, exista si alti concurenti ce au participat pentru acest record..

Cea mai ingusta strada din lume  


Cea mai ingusta strada din lume

    Ce ciudat ar fi ca cea mai ingusta casa din lume sa fie ampalsata pe cea mai ingusta strada de pe glob. Pana si casa ingusta nu ar incapea pe o astafel de straduta. Strada Parlament din Anglia este veche de sute de ani si, in realitate, este putin mai infricosatoare decat faptul ca este cea mai ingusta strada din lume. La cat de ingusta e, acest pasaj are o latime de doar 25 cm si si-a luat numele curent, atunci cand Parlamentul a suparat Consiliul Local cu secole in urma.

Cea mai curbata strada din lume


Cea mai curbata strada din lume

    Vorbind de strazi, aceasta situata in San Francisco, detine recordul pentru cele mai serpuri urbane, intr-un singur bloc. Dupa un total de opt viraje soferii sunt capabili sa scape de aceast drum sub forma de sarpe ametitor.