Pardoseli realizate din samburi de piersica in Africa de Sud

Pardoseli realizate din samburi de piersica in Africa de Sud

    Pardoseli realizate din samburi de piersica au o istorie lunga in Africa de Sud, iar materialul primitor si natural au facut o impresie in cadrul galeriei sud-africane, avandu-l ca proprietar pe Allah le Roux.
   
   Allah le Roux a prins prima sa sclipire a acestei tehnici de finisare organica unica, copil fiind, intr-o vizita la Klein Zoar in Cape Town. Zeci de ani mai tarziu, in 2004, el a cumparat o casa din secolul al 19-lea in Paarl, Western Cape, si a setat primul sau obiectiv pentru a restabili casa cu aceasta pardosea traditionala din samburi de piersica. In total, el a acoperit o suprafata de aproximativ 90 de metri patrati cu samburi de piersici, care, trei ani mai tarziu apar ca si cum ar fi fost amplasate ieri.
 
 Pardoseala este formata din samburi de piersici    Pardoseala este formata din samburi de piersici

    Pardoseala este formata din samburi de piersici, care sunt ambalati manual pe o suprafata pe care se afla lipici si umplut cu un amestec de nisip de siliciu si rasina, apoi sigilat. Marginile ascutite ale samburilor sunt slefuite pentru a expune nuanta rosiatica a samburilor si pentru a-i da pardoselii un aspect de lemn natural - ceea ce face din pardoseala una calda, terapeutica si confortabila pe care poti merge fara griji cu picioarele goale. Pardoselile sunt sud-africane, naturale, iar design-ul si culoarea pot fi personalizate.

 Pardoseli realizate din samburi de piersica au o istorie lunga in Africa de Sud

    Casa din Paarl este, in prezent, expusa la o galerie de arta (Orange Mill) de catre Roux si partenerul sau. Dupa numeroase cereri si complimente referitoare la podea, el a decis sa mearga cu un pas mai departe si sa intre in productia de placi pentru pardoseli din samburi de piersica ca un concept de afaceri. In februarie 2007, design-ul placilor si conceptul au fost inregistrate. Astazi aceasta incercare este in curs de desfasurare sub numele de Pardoseli din piatra si fructe, creand locuri de munca in productia de pardoseli inradacinate in materiale durabile si estetica traditionala.
 
Scari si pardoseli din samburi de piersica