Scaune inteligente

De ce avem nevoie de scaune? Bineinteles, sa putem manca, sa lucram la birou si multe alte functionalitati, insa ce ati zice de un scaun care prin miscarea sa poate produce energie electrica sau scaunul care pluteste? Truc sau realitate?
 
 Scaune inteligente  Scaune inteligente
 

Scaunul ce sfideaza legile fizicii


    Oare acest scaun chiar nu are nici o legatura cu legea gravitatiei? Nu, acest scaun este o iluzie optica inteligenta, cu o umbra aparenta ce functioneaza de fapt, ca si baza a sa - face parte din cadrul metalic al scaunului.
 
Scaunul ce sfideaza legile fizicii

    Ar trebui sa vedem acest scaun in diverse situatii de iluminare pentru a stii sigur daca este o iluzie eficienta sau nu. Dar, judecand din ceea ce vedem in aceste fotografii, cu siguranta este un scaun inedit.

    Un lucru care nu este o iluzie in ceea ce priveste acest scaun este pretul sau in valoare de €795 (1057 dolari), asa ca nu va faceti iluzii in achizitionarea lui daca nu dispuneti de o asemenea suma.

Aceste scaune sunt o iluzie optica inteligenta.

Balansoar ce aprinde LED-uri prin miscare


    Multa energie, in diferite tipuri de miscare, este pierduta. Dar de aceea au fost inventate ceasurile automate si frana regenerativa. Acesta este si punctul central ce sta in spatele acestui balansoar. Realizat de catre studioul de design ceh Novague, scaunul, numit "Muta energia", are un mecanism care converteste miscarile sale naturale in energie electrica pentru a lumina LED-urile, astfel incat te poti relaxa in acest scaun citind o carte la lumina LED-urilor. Nu ai nevoie de lumina? Intoarce lampa si foloseste scaunul pentru a incarca bateria.

Balansoar ce aprinde LED-uri prin miscare

    Acesta este doar un concept si chiar daca, in practica, nu se poate obtine suficiente energie pentru a incarca LED-urile, recuperarea energiei care altfel ar fi pierduta este o idee pe care cu siguranta o putem folosi.