Transportul urban: Aeronavele dirijabile isi iau zborul

Transportul urban


    Ce este mai usor decat aerul, pluteste si are ca obiectiv salvarea suburbiilor prin spargerea limitelor impuse de cultura auto? Raspunsul este Airbia, o flota incredibila de dirijabile, ce poate zbura la inaltimi mari, cu scopul de a crea alternative eficiente si ecologice in comutarea formarii smogului sufocant.

 

 Aeronavele dirijabile isi iau zborul
 
  Proiectat de catre Alexandros Tsolakis si Irene Shamma, sistemul infrastructurii aeronavei transporta pasagerii rapid si cu usurinta de la casele lor la centrele urbane. Imaginati-va cum ar fi sa alunecam printre nori, odata cu ivirea zorilor, in fiecare zi, cu siguranta ar transforma diminetile in adevarate aventuri.
 
 Planul schematic al aeronavei
 
  In prezent, majoritatea suburbiilor implica mult timp petrecut in trafic, stand intr-un smog sufocant, in spatele unor coloane de masini nesfarsite. Adaugati la aceasta costurile de mentinere a infrastructurii rutiere pe fondul expansiunii tot mai mari a suburbiilor si situatia mediului inconjurator in acest caz.
 

Aeronava pentru transportul de persoane

    Masina lui Tsolakis si Shamma are ca scop schimbarea tuturor acestor lucruri, prin oferirea navetistilor posibilitatea de a naviga dimineata la munca, la bordul unui sistem ce arboreaza ecologia. Aceasta flota eleganta de dirijabile utilizaeza heliu pentru a plana si necesita doar o cantitate limitata de infrastructura (doar platforme aeriene de incarcare). Fiecare dintre ele are capacitatea de a transporta 400 de persoane si calatoreste la o viteza medie de 93 mph la inaltimi intre 100 pana la 1640 de metri deasupra pamantului.

Aeronava ce arboreaza ecologia

    Sistemul Airbia va acoperi o serie de noduri raspandite pe intreg teritoriul suburbiilor, create prin conexiuni la marginea orasului, din toate partile. Tsolakis si Shamma spun ca "Aceasta retea ar putea inlocui utilizarea masinilor si a trenurilor pentru transportul intre suburbii si centrele oraselor." Fiecare nod este format din scari, ascensoare si spatii de bilete, ceea ce face ca sistemul sa fie extrem de flexibil.
 
 Traaseul aeronavelor