Acoperisul casei

In functie de ce colt al tarii il numesti acasa, acoperisul te protejeaza de ploaie, lapovita, zapada, soare si orice altceva. Totusi, un lucru de care poti fi sigur este faptul ca mai devreme sau mai tarziu, casa ta va avea nevoie de o noua linie de aparare impotriva vremii.

    Acoperisul casei
 
    Atunci cand casa ta ajunge in punctul de a avea nevoie de reparatii la acoperis, arunca o privire pentru a vedea daca o simpla peticire va fi de ajuns sau daca locuinta ta are nevoie de ajutorul unui profesionist. Daca suprafata de sprijin de sub tigla este in conditie buna, o lucrare eficienta de peticire va putea prelungi durata de viata a acoperisului existent. Asa ca, atunci cand nu sunteti sigur, trageti in sus de suprafata existenta pentru a obtine o mai buna vizualizare a ceea ce se intampla in partea de jos. Cu toate acestea, la un moment dat, acoperisul va trebui sa fie inlouit la un moment dat. In functie de locul in care traiesti, precum si de materiale structurii actuale, casa ta va necesita un nou acoperis la fiecare 15-25 de ani.

La o privire mai atenta


    Daca suferi de inaltimi, ia un binoclu si inspectati acoperisul. Exista petece acolo unde tigla s-a crapat? Marginile incep sa se ridice? Exista petece care se distinge clar de restul a tiglelor? Acest lucru poate indica faptul ca stratul protector al acoperisului a inceput sa se sparga - un semn al uzurii generale, iar petecele ar putea predispune acoperisul la scurgeri, umiditate sau alte complicatii.
    Daca nu suferi de inaltimi si nu trebuie sa urci mai multe etaje, ia o scara si urca pentru o inspectie mai amanuntita. Uita-te dupa uzura din jurul imbinarilor sau a hornurilor. Exista sectiuni, care sunt mai ridicate si in mod clar disjunctive fata de tiglele existente? Daca este asa, acesta este un semn ca acoperisul colectioneaza umiditate sub el si ca necesita inlocuirea lui.

Acest lucru poate indica faptul ca stratul protector al acoperisului a inceput sa se sparga

Alte consideratii


    Inainte de a decide daca sa incepi proiectul tu insuti sau sa angajezi profesionisti, incearca sa analizezi clima regiunii tale. Case ce se afla in nord, intr-un climat ploios vor necesita un acoperis mult mai diferit decat cele din sud unde clima este mai ingaduitoare, cu mult soare. Ambele necesita propriul lor set de materiale de constructii.
    Daca nu esti sigur de starea actuala in ceea ce priveste reparatia acoperisului, constructorii reprezinta un bun inceput. Ei iti vor oferi un diagnostic profesionist cu privire la starea acoperisului tau.
    Considerente, asa cum ar fi culoare si stilul variaza in functie de preferintele individuale, de gusturi, dar care sunt importante atunci cand vei decide bugetul pe care il vei aloca in acest sens. In plus, durata de viata estimata a acoperisului, care vine cu o garantie a sindrilei de la producator, reprezinta consideratii importante ce dau valoare casei.