Design-uri minunate de scaune moderne

Design-uri minunate de scaune moderne


In locuinta moderna, scaunele reprezinta mai mult decât un loc de sezut. Acestea sunt parte a unei scheme de proiectare de ansamblu, declaratii despre stilul personal si o modalitate de a complimenta mobilierul si alte obiecte de arta. De la fantome si monstri la ursuleti de plus si instrumente muzicale, aceste design-uri moderne de scaune reprezinta un stil neobisnuit, ciudat si de neuitat.

Design-uri minunate de scaune moderne
 

Scaune sub forma de spectre


Nu e usor sa proiectezi un scaun care surprinde toata atentia si arata ca si cum nu ar fi acolo deloc. Design Drift si-au prezentat colectia "Ghost Chair" ("Scaunul fantoma"): mobilierul este confectionat din plexiglas transparent cu formaa fantomei realizata cu laserul, in interiorul fiecarei piese. In lumina potrivita, formele din plexiglas sunt invizibile si tot ce se poate vedea sunt forme organice, iar interiorul pare a fi realizat din fum.
 
Scaune sub forma de spectre

Scaune confortabile


Daca esti in cautarea unui scaun ce economiseste spatiul, dar care nu economiseste stilul, acest scaun de la Dripta Roy este ceea ce ai nevoie. Scaunul din lemn masiv se pliaza in mai multe scaune, goale in interior (si un centru solid), atunci cand este nevoie de mai multe locuri de sezut, apoi se pliaza lin inapoi atunci cand casa revine la normal.
 
Scaune confortabile

Mobila care face senzatie


Designer-ul Michael Wendel a fost inspirat de fotografii macro de picaturi de lichid care aratau suficient de confortabile pentru a se cuibari in ele. El a luat acest nucleu si a transformat-o intr-un scaun lichid, de dimensiuni normale. Procesul de a face un model la scara redusa, trasand versiunea full-size si construind scaunul strat cu strat, evident a meritat efortul, pentru ca produsul finit este o piesa de mobilier moderna, uimitoare si impresionant.
 
 Mobila care face senzatie
 

Scaunul care se ruleaza


Mobila care pare sa sfideze gravitatia este intotdeauna uimitoare, iar acest scaun ce se transforma, de la Uros Vitas, nu face exceptie. Sipcile din lemn sunt tinute impreuna cu benzi din metal ce permit scaunului sa fie rulat atunci cand nu este utilizat. Atunci cand scaunul este in pozitia complet extinsa, acesta pare sa se mentina singur, in mod magic, fara nici un alt suport decat benzile metalice subtiri.
 
Scaunul care se ruleaza
 
 

Ascunde-te! Este un sezlong!


Pentru persoanele cu picioare extrem de lungi sau pentru cei carora le place sa se intinda, acest scaun sub forma de sezlong dispunde de un spatiu mai mult decat suficient. Asemanator cu placa pentru sarituri dintr-o piscina, acest scaun unic ofera suficient confort pentru o experienta relaxanta.
 
 Scaune tip sezlong