Holul casei - o altfel de incapere

Prima incapere in care intra musafirii tai este holul. Acesta are rolul de a depozita hainele in cuier si incaltamintea in dulap. Prin urmare, este recomandata o reamenajare a acestei zone, deoarece acesta reprezinta prima impresie pe care si-o vor face invitatii tai. Pentru remodelarea holului se are in vedere atat aspectul estetic, cat si functionalitatea pe care trebuie sa o aiba incaperea.  

    Holul casei - o altfel de incapere
 
    Pana nu demult holul avea un rol struct functional si nu se avea in vedere un design jucaus si plin de viata. Totusi, dupa cum puteti vedea si din imaginile alaturate, holul a devenit o camera importanta si din punct de vedere estetic, mai ales ca nu este o investitie mare de realizat. Dupa modeul de amplasare a acestei incaperi, rolul holului este de a face legatura cu celelalte camere, asa ca acest lucru trebuie sa se evidentieze in tema de design aleasa.
    De obicei, holurile sunt incaperi mici, insa daca beneficiezi de unul mare poti sa-l echipezi cu mai multa mobila. La amenajarea holului trebuie avut in vedere decorarea podelei, a pretilor si a usilor. Cea mai ieftina metoda de a schimba imaginea holului tau este decorarea pardoselei. Podeaua poate fi din parchet, gresie sau beton, insa indiferent de acest aspect, holul poate fi decorat cu un covor viu colorat, rotund sau dreptunghiular.
    

Lumina in hol

 

Lumina in hol

    Holul trebuie sa aiba o buna iluminare, desi este doar intre usi, o aplica sau o lustra, care sa se potriveasca cu nunata peretilor sau a covorului este perfecta pentru aceasta zona. Pentru un aer mai elegant poti apela la lampi mari, ce vor aduce mai multa caldura in incapere.

Depozitarea in hol


    Dupa cum am mentionat mai devreme, poate fi privit ca un depozit de haine, genti si incaltaminte. Pentru acest lucru avem nevoie de cuier, eventual cu o oglinda, dulap pentru incaltaminte, duport pentru umbrele, diverse cutii si cosuri.

Depozitarea in hol

Decorarea peretilor holului


    Aceasta este zona perfecta pentru decorarea peretilor cu multe multe fotografii, desene ale copiilor, ceea ce ii va conferi un aspect vesel si jucaus sau, de ce nu, cu afise colectionate de pe internet. Nu este indicata suspendarea unei singure fotografii sau tablou pe peretii holului, deoarece va lipsi punctul de atractie al incaperii. Insufla viata si caldura in tema de design aleasa pentru hol.

Culorile in hol

 

Amenajarea holului

    Poti alege sa amenajezi peretii holului cu tapet, care poate fi fie in culori indraznete care sa te scoata cu adevarat din anonimat, fie culori calme, asa cum este bejul care poate fi contrastat cu alte obiecte si accesorii de decor.