Pardoseli exterioare lemn: o alegere inteligenta!

Alegerea corecta a materialului pentru pardoseala exteriora este un procedeu destul de delicat. De ce? Pentru ca lemnul este singurul material care lucreaza cu adevarat si totusi, lemnul este cel mai vulnerabil in ceea ce priveste conditiile de afara. Daca aveti de gand sa folositi pardoselile exterioare din lemn, aceasta ar putea fi cea mai buna alegere pe care o veti face.

 Pardosea lemn decorativa
 

Pardoselile exterioare din lemn sunt ecologice


    Cu riscul de a parea prea ecologista, totusi nu ar trebui ca toti sa facem tot posibilul pentru a ne proteja Pamantul? Padurile din ziua de astazi sunt dispar intr-un ritm alert din cauza practicilor iresponsabile ale oamenilor. Cu toate acestea, atunci cand alegi pardoselile din lemn, alegi de fapt, protejarea naturii. Aceasta se datoreaza faptului ca lemnul poate fi adus din padurile sustinute, in care se fac reimpaduriri masive. Aceasta inseamna ca acest tip de material este adunat fara pericolul de a defrisa in exces padurile.

Pardoselile exterioare din lemn sunt rezistente la putrezire si degradare


    Din moment ce terasa este expusa la umiditate, oamenii isi fac griji ca lemnul sa nu putrezeasca. Cu toate acestea, aceasta nu este o problema pentru pardoselile din lemn. De ce? Este firesc, deoarece rezista putrezirii si degradarii prin diverse tratamente aplicate lemnului.

Pardoselile exterioare din lemn sunt rezistente la putrezire si degradare

Pardoselile exterioare din lemn rezista la conditiile meteorologice


    Terasele sau alte zone din lemn pot fi distruse din cauza vremii, chiar daca lemn este de cedru sau tratat sub presiune, insa substantele de etansare pot asigura protectie impotriva conditiilor climaterice. Preturile acestora variaza, dar un bun sigilant nu doar va risipi apa, dar va proteja pardoseala de radiatiile solare.

Pardoselile exterioare din lemn rezista la daunatori


    O alta problema atunci cand vine vorba de structurile din lemn este reprezentata de infestarea cu daunatori. Termitele sunt cunoscute in special ca cele care provoaca degradarea rapida a pardoselilor din lemn pentru terase si gradini. Cu toate acestea, pardoselile realizate corect ofera rezistenta impotriva insectelor fara a fi necesare preparate injectabile sau toxice anti-insecte.

    Mai exact, de ce pardoselile din lemn pentru terase sunt reziste la toate aceste lucruri? Ei bine, in primul rand acest lucru se datoreaza structurii sale dense de celule, deoarece este ales lemnul de esenta tare. Aceast fapt face si urmatorul avantaj posibil.

Pardoseli exterioare lemn: o alegere inteligenta!

Pardoselile exterioare din lemn sunt puternice si durabile


    Pardoselile exterioare din lemn sunt rezistente la aschiere, la zgarieturi, ceea ce face ca lemnul sa fie materialul ideal de folosit daca aveti un animal de casa. De asemenea, este extrem de durabil, putand rezista mai mult de 25 de ani, fara nici un semn de putrezire sau descompunere.