Sfaturi de decorare cu jaluzele si perdele

Sfaturi de decorare cu jaluzele si perdele

Sfaturi de decorare cu jaluzele si perdele


Multi oameni considera tratamentele pentru ferestre ca si atingeri finisate asupra decorului camerei, si, de obicei acordam mai putina atentie sau chiar deloc, acestui detaliu interior. Uneori, atunci cand se incepe imbunatatirea jaluzelelor sau perdelelor, de multe ori se acorda un buget redus. Cu toate acestea, tratamentele pentru ferestre nu ar trebui sa fie neglijate, deoarece acestea joaca un rol important in subliniierea caracterului individual al locului respectiv.


In apartamentele moderne, in special in poduri si mansarde cu ferestre mari, ar trebui sa li se acorde tratamentelor pentru ferestre o atentie deosebita. Alegerea culorii potrivite si a stilului de jaluzele si perdele pentru fereastra va transforma camera nu numai intr-una primitoare si confortabila, dar va sublinia, de asemenea, dimensiunea si ambianta, oferind perspectiva spatiului respectiv.

Albul este adesea o alegere populara, deoarece este foarte greu sa o dai in bara cu albul. Jaluzelele si perdelele atemporale si versatile, albe ofera o baza de unificare pentru cele mai multe modele de ferestre. Aminteste-ti, totusi, ca exista diferite tipuri de culoare alba, pe care un decorator calificat le poate combina intr-o singura camera, alternand sentimentul de la cald la rece, pentru a spori impactul de la jaluzele sau perdele.

Jaluzele din lemn

Decorarea caselor din ziua de astazi face o revenire la epoca minimalista atunci cand albul si bejul abundau, punand o vraja pe termen lung a desenelor si modelelor pur minimaliste. Cele mai cautate tratamente pentru ferestrele moderne este modelul proaspat, minimal, translucid, in culori deschise, insa oamenii de azi cauta perdele si jaluzele ce pot da un caracter real si individualist camerei.

Varietatea de nuante de vopsea si texturi de tesaturi permit combinarea jaluzelelor si perdelelor cu mobilierul pentru a se potrivi perfect cu lumina apartamentului si ambianta lui. Jaluzelele sunt acum disponibile intr-o gama de culori de inspiratie vintage sau chiar in culori stralucitoare, simple. Cu accente atent plasate de culoare, poti evita transformarea camerei intr-una prea impersonala.

In ceea ce priveste tendintele de decor, perdele au mers in doua directii opuse: fie au devenit mai "feminine", fiind confectionate din tesaturi brodate si cu modele bogat impodobite sau minimale, ca si costumele Calvin Klein, realizate din materiale naturale in tonuri neutre. Pentru a aduga o nota personala, poti alege sa plasezi perdelele pe inele metalice sau poti gasi un detaliu de epoca.

La alegerea culorii de jaluzele sau perdele, gandeste-te la ce lumina intra in apartament. Lumina din apartamente se modifica pe parcursul zilei si, pe parcursul schimbarii anotimpurilor. Intr-un singur apartament, atunci cand alegi jaluzele sau perdele, ar trebui sa se acorde atentie asupra orientarii camerelor si caldura soarelui ce va intra in interior. Camerele care primesc lumina solara devreme, la inceputul zilei sau deloc, au nevoie de obicei, de o incalzire cu culori. Camerele care beneficiaza de soarele de dupa-amiaza sau de cel de la apus va primi o lumina rosiatica si, prin urmare, au nevoie de mai putina caldura artificiala. Finisajele noi de pe jaluzele, cum ar fi finisajele din aluminiu, produc un efect frumos asupra ferestrelor care au nevoie de lumina rece din exterior.

Perdele albe

Exista cateva trucuri optice ce trebuie luate in considerare atunci cand iti alegi perdele sau jaluzele pentru fereastra ta. Tratamentele de ferestre dense, cum ar fi jaluzele, perdele si draperii cu dungi verticale, pot imbunatati aspectul camerei cu un tavan jos. Jaluzelele romane si cele venetiene pot crea o atmosfera primitoare si relaxata.

Decoratorii experti spun ca tratamentele pentru ferestre trebuie sa primeasca aceeasi atentie si investitie ca orice alta piesa de mobilier, mai ales daca ferestrele te complimenteaza cu peisaje spectaculoase. In cazul in care privelistea de la fereastra ta nu lasa loc de putina imaginatie, situatia se poate imbunatati prin decorarea ferestrei cu jaluzele sau perdele in culori alese cu grija.