Spune-mi zodia ca sa-ti spun de ce camin ai nevoie - Balanta

 

Casa Balantei (23 septembrie-23 octombrie)

Casa Balantei
    Nativii din aceasta zodie sunt guvernati de echilibru in absolut toate domeniile si totusi, reusesc sa il realizeze mai mult in afara psihicului lor, putand sa medieze conflictele aparute.
    Balantele prefera un stil ambiental care sa-i induca o stare de relaxare si confort, avand un  foarte bun simt estetic si al proportiilor.


  Casa Balantei

Culorile


    Balanta prefera toate tonurile de albastru, tonuri pastel, precum si rozul si verdele.

Locuinta


    Casa Balantei trebuie sa fie spatioasa, cu incaperi ce au tavanele inalte. Persoanele din aceasta zodie vor face orice numai ca locuinta in care traiesc sa fie spatioasa si luminata, prin urmare va sparge pereti si va amenaja incaperile cu ferestre mari. Perdelele sunt alese pentru a da un joc frumos de lumini ferestrei atunci cand soarele bate inspre aceea zona, iar draperiile vor fi din catifea.
    Peretii sunt preferati in culori deschise, pentru a conferi incaperii impresia unui plus de spatiu, insa nativii din Balanta sunt atenti si la imbinari ale culorilor cu tonuri mai accentuate (cel putin un perete de acest gen), pentru a pune in evidenta vreo piesa de mobilier pe care doreste s-o evidentieze in mod deosebit, de exemplu.
    Balantelor le place sa amenajeze propria lor locuinta, fara vreun ajutor din partea unui decorator. Le place sa caute ei materialele necesare si munceste cu entuziasm pentru a-si pune viziunile in practica. Au ochiul format si nu se lasa impresionati de obiectele care iti fura privirea, mai ales daca nu se potrivesc cu ambientul pregatit de ei.

Mobilierul


    Daca Balantele prefera peretii sa fie vopsiti in culori deschise si mobila va purta aceleasi culori, insa nu le plac piesele de mobilier din lemn de culoare inchisa. Si totusi, reuseste sa aduca atmosfera intr-un ambient in care atat peretii, cat si lemnul mobilierului sunt deschise la culoare, printr-o tapiserie in culori indraznete, accentuata de un lemn lacuit in alb, prin accesoriile colorate si plasate cu bun-gust.
    Balanta este o zodie foarte creativa, de aceea, la anumite perioade de timp schimba designul initial cu unul total diferit. Ei merg, in general pe stilul clasic, insa pot adopta si expune si alte stiluri cum ar fi avangardismul sau chiar un stil incarcat, cel baroc, fara a le amesteca intre ele. Nu va pune niciodata un obiect oriental intr-o incapere cu design rustic, mai ales ca nu ii place acest stil, fiind mai mult pe genul pieselor de mobilier sofisticate, de rafinament, nu tocmai la indemana tuturor.  Cu alte cuvinte, Balantele stiu sa se bucure de oportunitatile pe care orice stil el ofera.
    Persoanele acestei zodii sunt atente, in mod special, la calitatea mobilei, atat in ceea ce priveste aspectul exterior cat si gradul de confort oferit. Astfel, prefera canapelele moi si mari, pentru  care se poate odini in liniste.
    Balantele prefera paturile mari, tip matrimonial, chiar daca nu impart patul cu nimeni si bineinteles il achizitioneaza cu baldachin, chiar daca nu este ieftin deloc. Dulapul trebuie sa fie foarte mare, pentru ca au o pasiune pentru haine.

Accesoriile


  Casa Balantei   Balantele au un simt estetic foarte dezvoltat, fiind niste perfectionisti in tot ceea ce fac. Pentru ca ei prefera un  design clasic, simplu, dar in acelasi timp fiind foarte creativi, folosesc mult accesoriile ceea ce va tranforma casa intr-una animata si plina de culoare. Le plac atat de mult accesoriile datorita faptului ca le dau o mare libertate de exprimare.
    Le plac pernele decorative, prin care asaza petele de culoare pe fondul acela predominant deschis despre care vorbeam mai sus,Casa Balantei veiozele pictate sau cu forme neobisnuite, iar din casa n-au cum sa lipseasca tablourile, in special pictura abstracta , dar si cea figurativa. Si covoarele aduc culoare in incaperea pentru care sunt folosite, desi sunt utilizate mai dergraba covoare pe fond bej, insa modelele uimesc prin excentricitate.     Cuverturile de pat se vor asorta cu draperiile, fiind cel mai adesea din matase, satin, atlaz sau brocat.
    Balanta stie cum sa imbine toate aceste accesorii cu tema de design aleasa, creeand o atmosfera calda, cu o nota romantica sau artistica. Ii place sa aiba flori prin casa, preferand , in general, cele in vaza cum sunt trandafirii rosii, flori albastre si margarete. O caseta de bijuterii sau orice obiect decorativ din lemn de trandafiri va fi benevenit in aceasta atmosfera creata.