Spune-mi zodia ca sa-ti spun de ce camin ai nevoie - Leu

Casa Leului (23 iunie-23 august)


    Locuinta Leului este una stralucitoare, organizata si foarte moderna, transformand-o in propriul palat.  In casa sa Leul se comporta ca un stapan , un nobil din trecut, si acolo se simte cel mai bine.

Culorile

Casa Leului


    Leul prefera nuantele aurii, atunci cand foloseste tonuri intense de galben, dar si tente de purpuriu, cele specifice robelor in care sunt imbracati cardinalii. Se vede ca ii plac semnele regalitatii si se comporta ca un adevarat leu si in ceea ce priveste amenajarea locuintei.
    Pietrele specifice acestei zodii sunt smaraldul si granatul, olivina si carneolul, onixul si sardonixul, chihlimbarul si sardonixul.

Locuinta


    Tot ceea ce conteaza pentru Leu, in ceea ce priveste caminul sau, este dimensiunea. Leii au nevoie de incaperispatioase si cat mai inalte. Cu alte cuvinte, un Leu, isi va alege tot timpul case sau locuinte cat mai impunatoare, decorate cu bun gust. Profesia care i se potriveste de minune este cea de arhitect. Are gusturi pretentioase si cerinte stricte pentru ca locuinta sa sa fie eleganta si impunatoare. Astfel, o locuinta in care va sta un Leu trebuie sa contina mult galben pentru a aduce stralucire intr-o camera mai intunecata. Auriul este folosit pentru clante sau pentru ornarea usilor din lemn masiv, sculptat.
    Camera preferata, pentru care se va stradui mai mult sa o amenajeze este sufrageria, acolo unde va fi inconjurat de "alaiul" sau, el simtindu-se ca un adevarat rege. Ii place conceptul de incaperi separate prin arcade sau printr-o bolta falsa, de aceea va folosi astfel de idei foarte mult.
   Deoarece Soarele il influienteaza in mod direct, Leul este dependent de lumina si stralucirea acestuia. In acest sens, el va alege ferestre mari, cu varful oval sau chiar rotund, gen ferestre-usi, cum mai inDormitor cu baldachintalnim inca in blocurile vechi, cu rame din lemn in locul celor de termopan.
    Dormitorul trebuie sa fie scaldat in lumina soarelui de dimineata pana seara, de aceea acesta va fi orientat inspre est. PatuBucatarial trebuie sa fie greu cu baldachin sau cu o tablie sculptata.
    Stilul mobieia de bucatarie este unul retro, cu elemente decorative foarte scumpe:  vase de alama mentinute, bineinteles, intr-o stare perfecta. De asemenea, are nevoie de spatiu in bucatarie pentru a-si desfasura activitatea sa preferata, si anume sa gateasca.
    Mobilierul Leului va fi unul in stil vechi, din lemn masiv sculptat. Adica acea mobila cu picioare fine si curbate, aurii, imbracata in brocaturi grele si lucioase. Pentru iluminatul locuintei va folosi o lustra grea, cu decoratiuni clasice care folosesc mult auriu, precum si cristale. Ii place sa maximizeze spatiul de aceea va folosi fiecare coltisor al casei, asezand masute pictate manual sau vitrine in care sunt etalate cristale, sticlarie.
    Camera de lucru va fi una spatioasa pentru a-si desfasura creativitatea si in acelasi timp, va emana acea atmosfera pe care o gasim in casele memoriale ale marilor artisti - birouri, fotolii comode, totul transmitand gusturi de nobil.
   Dupa posibilitati, baia Leului va fi pavata cu marmura, iar decoratiilor vor fi de culoare aurie.

AccesoriiTablou


    Leul este un impatimit al artei de orice fel. Ca accesorii prefera, in special tablourile si mai mult decat atat multe dintre tablouri pot fi pictate chiar de el.
    Covoarele, in culori de portocaliu, galben, bej-auriu, acopera suprafete mari ale parchetului, desi acesta este mentinut intr-o stare ireprosabila. 
    Cuvertura de pe patul din dormitor va fi grea, eventual brodata sau impodobita cu broderie galben-aurie, iar pernele decorative vor fi imbracate in materiale lucioase, in nuante tari.