Ne mutam in casa noua

Ne mutam in casa noua


Se apropie termenul de predare a locuintei dumneavoastra? Va grabiti sa va mutati intr-un spatiu recent finisat?

Dezumidificarea in casa noua -
Fiecare beneficiar al unei constructii proaspat terminate trebuie sa ia in considerare faptul ca mutarea intr-un spatiu insuficient uscat duce la aparitia unor probleme deloc de neglijat. Cei care executa o constructie stiu ce cantitate mare de apa intra in sape si tencuieli. In special in cazul finisajelor pe baza de ipsos care se folosesc in prezent. Pentru ei nu este o noutate cantitatea de apa care este extrasa dintr-o locuinta in urma procesului de dezumidificare. Experienta acumulata de-a lungul timpului ne arata o cantitate medie de 500 litri la 100 mp, apa extrasa cu ajutorul aparatelor de dezumidificare profesionale, special concepute pentru uscarea constructiilor. Uscarea se face amplasand cate un dezumidificator in fiecare incapere, timpul de uscare variind intre 10 zile si 2 saptamani in functie de umiditatea existenta. Nu este o uscare fortata care sa dauneze elementelor de constructie. Faza in care se recomanda uscarea este dupa tencuire, aplicarea gletului si turnarea sapelor, inainte de a zugravi si a monta parchetul, inainte de montarea usilor de interior.

Consultant de specialitate: SC. SOLDEC S.R.L - Cluj-Napoca  

De ce uscam o constructie noua

De ce uscam o constructie noua


Pe parcursul proceselor tehnologice ale unei constructii, in tencuieli, sape sau glet intra o cantitate considerabila de apa, cantitate deloc de neglijat avand in vedere pagubele care le poate provoca:
  • deformarea parchetului montat pe sape umede
  • aparitia mucegaiului pe peretii insuficient uscati
  • condens in exces pe geamuri si suprafete vitrate
  • probleme legate de sanatate
  • mucegairea mobilei, a elementelor de decor
  • aer umed greu de respirat
  • costuri ale incalzirii mai ridicate – odata cu aerul este necesara si incalzirea vaporilor de apa din aer
Dezumidificare constructie noua

Consultant de specialitate: SC. SOLDEC S.R.L - Cluj-Napoca
 

DEZUMIDIFICAREA - Constructiile noi si uscarea lor

O constructie noua acumuleaza prin procedeele tehnologice o cantitate foarte mare de apa – daca aceasta nu este indepartata inainte de a se monta parchetul si de a se aplica zugraveala sau tapetul, poate provoca degradari majore precum: deformarea parchetului si ridicarea acestuia de pe suport, aparitia mucegaiului, aer greu de respirat, incarcat cu umiditate in exces, costuri de incalzire ridicate (un aer umed se incalzeste mai greu fiind necesara incalzirea aerului dar si a vaporilor de apa).

 Dezumidificare in constructii

Consultant de specialitate: SOLDEC

Incalzirea piscinelor - calculul necesarului de caldura pentru piscine

Incalzirea piscinelor - calculul necesarului de caldura pentru piscine

 

 Incalzirea piscinelor

 

Modele de seminee ecologice pe bio-etanol

Modele de seminee ecologice pe bio-etanol

 
 seminee ecologice
Am incercat mereu sa-i surprindem pe clientii nostri prin produse inovative si de calitate superioara. Impinsi de aceasta dorinta am cautat colaboratori care ofera prin produsele lor combinatia perfecta intre design avangardist si standard superior de calitate. Unul dintre acesti colaboratori este Safretti, firma de prestigiu international cu care suntem in parteneriat inca din 2006.
 

Mobilier retro: scaune de birou moderne

Mobilier retro: scaune de birou moderne


    Acest mobilier este o interpretare artistica inspirata a unui remake clasic modern - replici subversive si pline de umor cu elemente artizanale din lumea Eero Saarinen, designuri creative si colorate pentru scaunele de birou. La urma urmei, imitatia (sau, poate, derivarea) este cea mai inalta forma de lingusire, nu?
 
 Mobilier retro: scaune de birou moderne
 

Modele functionale de tapet 3D si autocolante

Modele functionale de tapet 3D si autocolante


    Autocolantele de perete si tapetele decorative au revenit - dar cele mai multe autocolante se lipesc pe suprafete plate. Ca o serie de iluzii optice ce au luat viata, acestea sunt mai mult decat forme pe pereti...acestea merg ca si mobilier interactiv in casa.

Modele functionale de tapet 3D si autocolante
 

Anul 2012: Planuri stiintifice pentru salvarea omenirii

Anul 2012: Planuri stiintifice pentru salvarea omenirii


    Cu discutiile despre incalzirea globala si schimbarile climatice, razboaie in curs de desfasurare, precum si recentul concept prin care un asteroid ar matura Pamantul, nu e de mirare ca atat de multi oameni sunt preocupati de viitorul omenirii. Luand in considerare raspunsurile de panica la campania complet fictiva de comercializare pentru filmul 2012 (atat de speriati, de fapt, incat Sony a fost nevoit sa clarifice faptul ca a fost fictiv), este sigur sa spunem ca o continuare a speciei umane este un subiect foarte important. Aici sunt doar cateva din modalitatile creative  prin care umanitatea planuieste  sa se salveze de diferitele apocalipse din viitorul nostru.
 
 Anul 2012: Planuri stiintifice pentru salvarea omenirii
 

Idei de economisire a spatiului: mese extensibile

Idei de economisire a spatiului: mese extensibile


Mese extensibile

    Lemnul si design-ul modern sunt rar gasite impreuna atunci cand vine vorba de design de interior si de mobilier, materialul clasic se combina  cu linii moderne. Aceste mese din lemn dreptunghiulare, moderniste si mese extensibile din lemn, rotunde, se transforma si se extind cu usurinta tehnologica, dar au varietatea vizuala naturala asociata cu lemn din esenta tare, puternic granulat. Aceste mese extind un spatiu suplimentar cu gratia hi-tech, dar cu frumusetea traditionala.
 

Picturi murale pe tavan

Picturi murale pe tavan


Picturi murale pe tavan

    Auto-proclamatul suburbanist, Olivier Kosta, nu a invata sa pulverizeze vopsea pe pereti, ca o directionare urbana gresita - dimpotriva, el a crescut in afara orasului si a fost fascinat de departe de centrele urbane de acasa.
 

Scari interioare

Scari interioare


    Scarile nu sunt doar o parte a casei sau a cladirilor publice plictisitoare si utilitare. Acestea sunt o oportunitate pentru un arhitect sa faca cu adevarat o declaratie de indrazneale, disingandu-se fata de ceilalti. De la scari care plutesc la scari care se potrivesc in spatii imposibil de mici la scari care nu duc nicaieri, aceasta parte trecuta cu vederea a arhitecturii de zi cu zi este regandita de multi designeri si arhitecti. Nu veti vedea nici un covor de culoare bej plasat pe scari; acestea sunt unele dintre cele mai bune, cele mai ciudate si frumoase scari din lume.

Scari interioare
 

Mobilier functional artistic

Mobilier functional artistic


    Nicola L. este unul dintre acei artisti care au fost prezenti totdeauna. Ea este cunoscuta doar dupa prenumele ei si prima initiala a numelui, si  reuseste sa aduca un stil inconfundabil pentru fiecare obiect pe care il concepe. Ea este cunoscuta pentru crearea artei de performanta, filme, arta conceptuala si sculpturi, dar, poate, forma ei de durata este arta functionala. Arta sa este putin capricioasa si serioasa, servind unei functii foarte reale.
 
 Mobilier functional artistic
 
Pagina 3 din 12