Trusa de scule si unelte

O trusa de scule si unelte pentru imbunatatirea casei va diferi, in mai multe moduri, fata de setul de instrumente care este utilizat pentru a lucra la masina ta, de exemplu. Este de multe ori, o idee buna sa pregateasti doua truse de unelte si sa le asezati separat. Trusa mecanica pentru reparatii auto este mai orientata spre chei mari si unelte grele, iar trusa de imbunatatire a casei are nevoie de un mai multe varietati.

    Trusa de scule si unelte
 

Marmura - un material cu reputatie istorica

Marmura - un material cu reputatie istorica

    Timp de secole, multi ingineri, arhitecti si constructori s-au folosit de placile si dalele din marmura pentru locuinte si cladiri. In acest timp, marmura a stat la baza decoratiunilor pardoselelor, ca un plus opulent a interiorului. Acest material a fost folosit pentru holuri, coridoare, saloane in castelele din Grecia Antica, Imperiul Roman si Europa medievala. Marmura a fost utilizata pe scara larga in curti si sali de guvern de cladiri, palate si case mari.
 

Imbunatatiri pentru cresterea eficientei energetice

De ce ar trebui sa va pese de eficienta energetica? Poate ca cel mai important motiv este acela de a economisi bani. O casa care nu este eficienta din punct de vedere energetic va avea nevoie de mai multa energie termica iarna. Acest lucru inseamna cheltuieli suplimentare in fiecare luna pe facturile de energie, facturi, care pot fi reduse in mod semnificativ prin realizarea catorva imbunatatiri ale casei. Cheia pentru a face casa dumneavoastra mult mai eficienta este reprezentata de corectarea problemei de flux de aer.

    Imbunatatiri pentru cresterea eficientei energetice
 

Ce trebuie sa stiti cand alegeti o usa de exterior

Ce trebuie sa stiti cand alegeti o usa de exterior

    Usile de exterior pentru casa ta vin intr-o varietate de materiale, culori, desene si modele. Materiale noi, cum ar fi vinilul, au furnizat producatorilor capacitatea de a crea usi de exterior care au nevoie de putina intretinere, asigura securitatea, eficienta energetica si adauga valoare casei tale.
 

Plafoane suspendate

Tavanele suspendate sunt ca un al doilea plafon, fiind plasat sub plafonul existent si este folosit pentru a ascunde conductele. Acestea sunt, in general, atasate si suspendate de fire de la plafonul de deasupra si sunt prevazute intr-o retea in care sunt montate placile. Tavanele suspendate pot fi realizate din mai multe materiale, asa cum este lemnul, de exemplu.

  Plafoane suspendate
 

Spalarea peretilor - Curatarea vopselei lavabile

La mare cautare sunt vopselele lavabile, care sunt usor de aplicat, rezistente in timp, lucioase, ecologice, putand in acelasi timp sa previna igrasia. In ceea ce priveste pretul vopselei, este important de stiut ca nu trebuie sa ne orientam in functie de pretul kilogramului de vopsea, ci dupa pretul metrului patrat acoperit.


Spalarea peretilor – Curatarea vopselei lavabile

 

 

 

 

 

 

O scurta incursiune in istoria acoperisurilor verzi

Acoperisurile verzi sunt functionale si, mai mult decat atat, au rol de protectie, unul estetic si cel mai important, au un rol in protejarea sanatatii urbane impotriva poluarii.   

O scurta incursiune in istoria acoperisurilor verzi
 

Minuni ale ingineriei moderne

Chiar si in zilele noastre, minunile ingineresti moderne asa cum este Turnul Eiffel si Podul Golden Gate impresioneaza. O scurta privire asupra originilor lor inspira mirare. Fiecare dintre aceste proiecte a fost realizat cu multe sacrificii, atat financiare cat si in ceea ce priveste forta de munca. Unele dintre acestea au avut costuri cat produsul intern brut al unei tari mici, iar altele s-au incheiat cu pierderea a sute de vieti omenesti. Cateva au fost prevestite cu secole inainte de a se construi, iar altele au intampinat multe greutati la constructie inainte de a fi terminate.

Minuni ale ingineriei  moderne

 

Arhitectura ce pacaleste ochiul privitorului


    Arhitectii se straduiesc sa balanseze atractia estetica cu functionalitatea unei constructii, asa ca multi isi dau silinta sa creeze cladiri indraznete, interesante prin utilizarea iluziilor optice. De fapt, ochii ne sunt folositi impotriva noastra - insa nimeni nu se plange de rezultat.

Arhitectura ce pacaleste ochiul privitorului

Transforma-ti dormitorul cu un pat unicat!Transforma-ti dormitorul cu un pat unicat!

    Avand in vedere ca petrecem o treime din viata in pat, designul acestora nu s-a schimbat mult de-a lungul istoriei - pana acum. In continuare vom vedea cateva modele de paturi care va vor surprinde prin ideile ciudate la care s-au gandit cei ce le-au creat, ce se elibereaza de regulile conventionalului.


Istoria balustradelor

Le vedem oriunde, prin oras, in institutii publice si in propriile noastre locuinte, astfel incat balustradele au devenit un lucru pe care il trecem cu vederea desi ne ajuta zi de zi. Folosim balustrada in primul rand pentru protectie impotriva cazaturilor, avand un rol functional, dar si pentru imbunatatirea aspectului casei. Scara si balustrada formeaza un ansamblu impreuna cu decorul interior al casei, iar aceasta combinatie da originalitate si eleganta casei.
 Istoria balustradelor
 

Sudarea sub apa

Sudarea sub apa se realizeaza la fel ca si cea pe uscat, prin alaturarea a doua piese metalice lipite prin incalzire locala. Datorita dezvoltarii industriei transportului naval de marfuri, dar si a industriei petroliere, sudarea subacvatica joaca un rol important in mentenanta si repararea navelor, a structurilor metalice, asa cum sunt conductele subacvatice de petrol, precum si a instalatiilor subacvatice.
          Sudarea sub apa se realizeaza cu ajutorul arcului electric, avand aceleasi efecte de imbinare ca si cea realizata la suprafata. Lucrarile, reparatiile si intretinerea realizate prin sudarea sub nivelul apei se efectueaza in apa sarata, dar si in apa dulce.

Sudarea subacvatica
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pagina 9 din 12