Transportul urban: Aeronavele dirijabile isi iau zborul

Transportul urban


    Ce este mai usor decat aerul, pluteste si are ca obiectiv salvarea suburbiilor prin spargerea limitelor impuse de cultura auto? Raspunsul este Airbia, o flota incredibila de dirijabile, ce poate zbura la inaltimi mari, cu scopul de a crea alternative eficiente si ecologice in comutarea formarii smogului sufocant.

 

Materiale de constructii: O noua generatie de beton ce ar putea rezista 16.000 de ani

Inginerii de la MIT sunt in prezent in cautarea unor metode de a crea beton cu fluaj redus, care va fi capabil sa reziste pentru 16.000 de ani. Betonul este unul din materialele de constructii cel mai frecvent utilizat, fiind produs pe scara larga, cu peste 20 de miliarde de tone productie pe an la nivel global. Utilizarea unui beton nou, de densitate mare, va avea implicatii de mediu enorme, avand in vedere capacitatea sa de a livra structuri mai usoare, mai puternice, capabile sa reziste multor civilizatii, in timp ce emisiile de carbon trimise in atmosfera se vor reduce drastic, in comparatie cu trasaturile predecesorului sau inferior.

Materiale de constructii: O noua generatie de beton ce ar putea rezista 16.000 de ani
 

Placi ecologice pentru pereti

Aceste placi pentru pereti modulare combina un sistem ingenios de pliere cu textile ecologice pentru a crea un element uimitor de interior, limitat doar de imaginatie. Flexibile si usor de reconfigurat, placile pentru pereti definesc spatiul cu senzualitate si caldura, adus la viata cu materiale si standarde inalte de catre societatea daneza Kvadrat si talentul fratilor francezi Ronan si Erwan Bouroullec.

    Placi ecologice pentru pereti

Fa-ti propriul contor de energie!

Fa-ti propriul contor de energie!


    Uneori, cele mai bune design-uri nu sunt "produsele" care pot fi achizitionate - ci ideile bune facute accesibile tuturor. Aceasta idee, EnerJar, ia conceptul important de monitorizare a energiei casei si-l aduce oamenilor printr-un mod distractiv si interactiv, la indemana oricui, care se poate realiza prin folosirea unui borcan de gem si alte obiecte de uz casnic.

   Fa-ti propriul contor de energie!
 

Lampa solara ce vizualizeaza consumul energetic

Ce ar fi daca intregul consum de energie al casei ar fi la fel de simplu ca un comutator de lumina? Asta e ideea din spatele acestei lampi, un dispozitiv incarcat solar ce ofera o abordare ingenioasa de monitorizare a energiei de uz casnic. Lampa solara ce vizualizeaza consumul energetic
 

Masa ce functioneaza pe baza energiei solare

Energia solara a luat cu asalt lumea, iar in zile noastre este usor sa gasesti incarcatoare, lumini si genti de laptop alimentate cu energie solara. Asa ca, a fost doar o chestiune de timp pana cand cineva a venit cu ideea mesei de lucru incarcate cu energie solara.

Masa ce functioneaza pe baza energiei solare
 

Panouri solare - frunzele fotovoltaice urca pe noi culmi

Panouri solare - frunzele fotovoltaice urca pe noi culmi
    Iedera solara este un sistem de spectaculos de panouri solare subtiri, ce se misca, care genereaza energie lucind in lumina Soarelui. Frunzele fotovoltaice ce functioneaza pe baza de energia eoliana si solara pot fi usor integrate pe partea laterala a unei cladiri cu scopul de a produce energie. Conceptul, proiectat de Brooklyn bazat SMIT (Sustainably Minded Interactive Technology - Tehnologie mentala interactiva durabila), consta intr-un strat de film subtire deasupra polietilenei cu un generator piezoelectric atasat la fiecare frunza. Cand soarele straluceste sau sufla vantul, energia este generata prin Iedera Solara.
  

Capsule cu seminte de plante pentru combaterea desertificarii

Nu sunt dispozitive ale sfarsitului lumii - aceste bombe cu seminte de plante reprezinta arma de a alege in lupta impotriva desertificarii, la nivel global. Fiind formata dintr-o carcasa biodegradabila incarcata cu o sarcina utila de capsule cu plante si sol artificial bogat in nutrienti, bombele cu seminte sunt concepute pentru a fi abandonate de avioane pentru a ajuta la incetinirea raspandirii regiunilor de desert care sunt un crestere ca urmare a defrisarii si alte cauze facute de om.

   Capsule cu seminte de plante pentru combaterea desertificarii
 

Toalete inedite in restaurantele din lume

Toaletele ciudate si traznite par a iesi la suprafata peste tot in lume. Unele bai bizare se afla in aer liber, in timp ce altele sunt localizate in mai multe hoteluri. Ai fi, totusi, interesat sa mergi sa mananci la un restaurant, in mare parte pentru a vizita toaleta? Restaurantele cu tematici stranii au fost atractive pentru clientela, de ani de zile, dar unii proprietari de restaurant aplica o noua tehnica marketing pentru a aduce clientii curiosi la usile lor. De la camere de plus pentru pudrat la toalete unice, vizitatorii nu vin sa ia masa, ci pentru a verifica toaletele.
 Toalete inedite in restaurantele din lume

Pardoseli realizate din samburi de piersica in Africa de Sud

Pardoseli realizate din samburi de piersica in Africa de Sud

    Pardoseli realizate din samburi de piersica au o istorie lunga in Africa de Sud, iar materialul primitor si natural au facut o impresie in cadrul galeriei sud-africane, avandu-l ca proprietar pe Allah le Roux.
   

Descopera ultimele tendinte in ceea ce priveste culorile baii

De la piersica la lavanda la turcoaz, va prezentam in acest articol cele mai tari culori, tendinte si palete de culori pentru camera de baie.
Descopera ultimele tendinte in ceea ce priveste culorile baii

    Noua tendinta pentru bai este cat mai multa culoare, desi baia era preferata a fi simplista in ceea ce priveste paleta de culori folosita. Inca mai putem vedea mult alb, dar chiar si cele folosite de multe ori au accente stralucitoare.
   

Corpuri de iluminat reciclate

Cofrajele de oua, lego, pixuri, mixere si linguri de plastic: acestea sunt doar cateva dintre elementele care au fost transformate in minunate corpuri de iluminat. De ce cumparam corpuri de iluminat sau lampi cand am putea avea un candelabru uimitor sau lampa care pune gunoiul la o buna utilizare? Aceste exemple de eco-iluminare arata cat de elegante si distractive pot fi materialele reciclate - de la lumini ce merg pe baza de energie solara la lampi de biblioteca doi in unu.

Corpuri de iluminat reciclate  Corpuri de iluminat reciclate
Pagina 3 din 7